Tri dana vrhunske zabave: Riječka Hartera slavi mali jubilej

VIKEND je na domak duše i tijela, a ljubitelji dobre glazbe znaju gdje će ga provesti - na riječkoj Harteri, festivalu za sve ljubitelje dobrog zvuka, ali i one koji će tek to postati! Line up kreće uz Klaxonse, Boys Noize, Royksopp, Laibach i izvođača koji se, iz razloga što ne nastupa prečesto uživo, očekuje s nestrpljenjem - Adama Freelanda. Osim njih, riječkim pozornicama žariti će i paliti One Piece Puzzle, Simian Mobile Disco, Alex Metric, System Divene i mnogi drugi.

Domaće boje obranit će Let 3, koji nakon dvije godine ponovo sviraju na pozornici u tvornici papira te, uz još mnoge bendove, i zagrebački Pips, Chips & Videoclips. Tako će ovogodišnje izdanje Hartere samo upotpuniti prebogatu koncertnu sezonu koja je Hrvate nenadano snašla, a 12. i 13 lipnja, u vrijeme kad se održava Hartera, Rijeka će zasigurno postati centar urbane i alternativne scene Lijepe naše, ukoliko to (i bez festivala) već nije.

Novost za glazbene hodočasnike - Hartera Hotel

A mala novost za sve hodočasnike koji dolaze iz krajeva udaljenijih Rijeci jest Hartera Hotel, smješten na dvije etaže tvorničke hale, gdje je reciklažom raznog vrsta materijala, glomaznog otpada i naplavljenog drveta uz stotine sati rada stvoren, na gotovo tisuću kvadratnih metara koji se dosada nisu koristili za potrebe festivala. U razmišljanjima što gostima dodatno ponuditi kako nikada ne bi zaboravili svoj boravak na Harteri,  rodile su se ideje o kupaonici, svetištu, muzeju i osobitom lounge prostoru, naravno na pomaknuti, Hartera način.



Tako je za potrebe kupaonica izgrađen posebni prolaz koji vodi na plažu u koritu rijeke Rječine (na mjestu graničnog stupa između Italije i bivše Jugoslavije), na mjesto na koje ljudska noga ranije nije kročila, novi doprinos podizanju svijesti o jedinstvenim prostorima bivše riječke tvornice papira.

V.V.
Foto: Haretera, Index

Pročitajte više