Tri pitanja koja baš nikad ne biste trebali pitati na prvom dejtu

Foto: Instagram

PRVI SPOJ je uglavnom sam po sebi stresno iskustvo pa je zaista poželjno dodatno ne povećavati taj stres neugodnim i nepotrebnim pitanjima.

Business Insider naveo je tri pitanja koja ni pod koju cijenu ne biste trebali pitati osobu s kojom ste prvi put na spoju jer, ako to učinite, vjerojatno nećete dočekati i drugi spoj.

1. Zašto si single?

Možda vam se ovo pitanje čini laskavim, međutim daleko je od toga. Ovo pitanje nameće tvrdnju da je biti samac nešto loše ili, još gore, da nešto nije u redu s osobom koja je single. 

"Biti single nije zločin. Dapače, to je životni odabir mnogih ljudi... To pitanje zvuči kao da mislite da je osoba s kojom ste na spoju single otkad se rodila. Nikad ne znate kakva je životna priča nekog drugog", kaže Erika Ettin, osnivačica online dating stranice A Little Nudge.

Ovo pitanje sugerira i da je ljubavna veza svačiji ultimativni životni cilj, što je veoma daleko od istine. To što je netko single ne znači nužno da je time nezadovoljan ili nezadovoljna, odnosno da žudi za tim da se to promijeni.

2. Želiš li djecu?/Želiš li brak?/Želiš li ostati živjeti u ovom gradu?

Intenzivno. Preintenzivno. Pogotovo za prvi spoj. Nemojte požurivati drugu osobu ako vam zasad ide dobro, ima vremena za planiranje. Isto tako, ova pitanja djeluju pomalo očajnički.

"Ajde najprije vidite odgovarate li si uopće, prije nego što počnete zajedno planirati djecu", kaže Ettin.

Dakle, ne pripremajte ražanj dok je zec još u šumi.

3. Koliko zarađuješ?

Ovo je samo nepristojno, a ne treba ni objašnjavati zašto. Ako postoji jedno pitanje koje baš nikad, nikad, NIKAD ne biste trebali pitati na prvom spoju - to je ovo pitanje. Ostavit ćete dojam površne i plitke osobe koja ima samo jedan interes u životu - novac. A ujedno ćete i drugu osobu dovesti u dosta neugodnu situaciju.

Pročitajte više