Tribunjski načelnik otkrio gdje će završiti ručnici koje uklanja s plaže

Foto: Facebook

NAKON što je načelnik Tribunja Marko Grubelić jučer izazvao lavinu pohvala i reakcija na skupljanje predugo ostavljenih ručnika s plaže, akcija se nastavlja i po drugim tribunjskim plažama, a odlučeno je i gdje će završiti svi ručnici, spužve i ležaljke koje turisti ne preuzmu u općini - dobit će ih napuštene životinje.

"Danas smo bili u posjetu plaži Zamalin, Bristak i Sovlja i, kao što možete vidjeti na slikama, znatno je manja količina sakupljenih napuštenih stvari (ručnika, ležaljki i sl.). Mogu reći da sam zadovoljan tom činjenicom. Vidjet ćemo kakvo će stanje biti sutra. Dodatno, ovim putem zahvaljujem ljudima koji su mi sugerirali da pokupljene stvari po koje nitko ne dođe ne bacamo, već da ih doniramo nekom od azila za životinje. Tako ćemo i napraviti", napisao je tribunjski načelnik na Facebooku i još jednom naišao na brojne pohvale.

Jednu je pratiteljicu zanimalo kupi li načelnik predugo ostavljene ručnike po noći. "Ne. Pokupimo ih ujutro. Pritom svakog čovjeka s plaže koji se nalazi u blizini napuštenih stvari ili su u moru, pitamo jesu li to možda njihovi ručnici. One stvari čiji je vlasnik otišao s plaže, a nije ih ponio sa sobom, uzmemo i odnesemo u dvorište općinske zgrade", odgovorio je načelnik.

Skupljanjem predugo ostavljenih stvari na plažama u Tribunju tako žele stati na kraj višegodišnjoj praksi u kojoj se "rezervacija plaže" ostavljanjem ručnika i ležaljki tijekom cijelog dana, pa čak i noću, toliko raširila da su se mještani počeli buniti.

Pročitajte više