Troši milijun funti godišnje na modu i vlasnica je najskuplje haljine na svijetu

Foto: Profimedia

FRANCUSKINJA Mouna Ayoub slovi za najveću kolekcionarku visoke mode na svijetu i ponosna je vlasnica više od 10.000 komada dizajnerske odjeće, a svaki komad koštao je od 50.000 pa sve do 290.000 eura. 

66-godišnja Francuskinja porijeklom iz Libanona bila je udana za Nassera Al-Rashida, savjetnika saudijske kraljevske obitelji s kojim ima petero djece, a utjehu zbog nesretnog braka pronašla je u kupovini dizajnerske odjeće. Razveli su se nakon 18 godina braka, a Francuskinja je u nagodbi dobila 25 milijuna dolara, nakon čega je napustila Saudijsku Arabiju i obogatila se ulažući u nekretnine i dionice. 

Troši milijun funti godišnje na modu 

Prozvana je najvećom svjetskom šopingholičarkom, a jednom je prilikom priznala kako godišnje troši više od milijun funti na pariški haute couture, a svoje brojne modne komade često prodaje u dobrotvorne svrhe.  

Francuska trendseterica ponosna je vlasnica najskuplje haljine na svijetu. Riječ je o zlatnoj Chanelovoj haljini iz 1966. koju je dizajnirao pokojni modni dizajner Karl Lagerfeld, a koštala je više od 300.000 eura. 

"Kupila sam još jedan stan samo zbog odjeće" 

Kolekcionarka je objasnila kako joj toliko odjeće i modnih dodataka predstavlja organizacijski problem u njezinom stanu u Monaku pa se odlučila za neobičan potez.

"Stvarno se gušim u Monaku. Kupila sam još jedan stan samo zbog odjeće", priznala je jednom prilikom te otkrila što je sve spremna učiniti za modu. 

Plivala za torbom 

Naime, 2002. njezina je jahta udarila u stijenu i počela tonuti, a ona se u panici ukrcala u čamac za spašavanje i sa sobom uzela haljinu Jeana Paula Gaultiera kako bi izgledala šik te torbu Louisa Vuittona u kojoj su se nalazili dragulji vrijedni 9.6 milijuna dolara. Međutim, čamac se prevrnuo i pala je u ledenu vodu. Srećom, ugledala je torbu punu dragulja kako pluta. 

"Zaronila bih za njom na dno oceana da je potonula, ali srećom torba je bila od nove lakirane kože pa je plutala. Skinula sam haljinu i doplivala gola do torbe", priznala je. 

Pročitajte više