Trudnu veganku naljutio zahtjev muža: "Tko je nerazuman, on ili ja?"

Ilustracija: Instagram (na fotografiji nije osoba iz teksta)

TRUDNA veganka iz Velike Britanije postavila je pitanje tko je nerazuman - njezin partner koji inzistira na tome da jede meso radi nerođene bebe ili ona koja ne želi prestati biti veganka.

Žena je na sajtu Mumsnet objasnila kako je cijeli život veganka, kao i njezini roditelji te braća i sestre. Njezin muž uglavnom je vegan jer ona kupuje hranu, no nikad mu nije stajala na putu da jede životinjske proizvode.

"Nikad ga nisam zaustavljala u tome da jede što god želi, no sve što sadrži životinjske proizvode nalazi se u garaži", napisala je. "U jako ranoj fazi trudnoće sam i otkako smo doznali, moj dragi muž stalno aludira da bi trebala jesti meso kako bi beba bila zdrava."

"Nikad nisam imala problema s razinom željeza u krvi i slično, no nikad nisam bila ni trudna", dodala je te pitala je li nerazumna odnosno jesu li hormoni zamaglili njezinu prosudbu, prenosi kidspot.au.

"On je idiot"

Neki su njegov zahtjev odmah nazvali nerazumnim. "Cijeli život si veganka. Ako počnete jesti meso sada, vaše tijelo neće znati koji vrag se događa. Imat ćete užasne probleme s probavom, drugačiju rutinu na WC-u... Osjećat ćete se kao smeće. On je idiot", napisala je jedna osoba.

Neki su otišli toliko daleko da su sugerirali kako je on pokušava kontrolirati, dok su drugi pokušali stati na loptu. "Bez sumnje, on je zabrinut, razumijem zašto si uznemirena. Njegova sugestija pokazuje da zaista ne razumije koliko je to temeljni dio tebe... Vjerojatno mu moraš objasniti i uvjeriti ga da će beba dobiti sve potrebno te potražiti medicinski savjet kako to uskladiti sa svojim uvjerenjima", još je jedan od komentara.

Iako to nije bila poanta, mnogi su se uhvatili za detalj životinjskih proizvoda u garaži.

Neki su sugerirali i da bi redovni testovi krvi mogli dati odgovor. "Možda je dobra ideja provjeriti razinu željeza u krvi (dobra ideja za sve trudnice), možda bi mu bilo lakše?" sugerirala je jedna osoba.

Veganske trudnoće

Koje su stvarne činjenice o veganskoj trudnoći?

Kako piše healthdirect, "biljna prehrana može pomoći smanjiti rizik od bolesti i osigurati vam sve proteine, minerale i vitamine koje vaše tijelo treba".

Za vegane i vegetarijance navode sljedeće savjete:

- neka vam prehrana bude raznolika kako biste dobili sve potrebne aminokiseline

- ako ste trudni, redovito provjeravajte razinu željeza u krvi

- ako ste vegan, jedite raznoliko i dodajte suplement vitamina B12

Pročitajte više