Turisti zamijenili sina Nives Drpić za Maddie McCann te ga htjeli oteti

STARLETA i supruga nogometaša Dine Drpića, te novopečena spisateljica, Nives Drpić na ljetovanju u Baškoj na otoku Krku doživjela je neobičan incident. Britanski bračni par, koji svoj odmor provodi na Jadranu, Nivesinog i Dininog dvo i pol godišnjega sina Lenoa zamijenili su za Maddie McCann, djevojčicu nestalu prije godinu i pol dana u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz. Od tada je više puta javljano kako je djevojčica viđena u raznim dijelovima svijeta, međutim, svaki put se pokazalo da nije riječ o Maddy, a policija i dalje tapka u mraku i nikako da se dočepa nekih konkretnih dokaza koji bi mogli potvrditi nesretnu sudbinu britanske djevojčice.

Britanski turisti su se uznemirili kada su vidjeli Leonea, misleći da je riječ o nestaloj djevojčici. Leonea je, naime, prvo primijetila jedna djevojčica te otrčala po svoje roditelje - roditelji su se odmah latili fotoaparata, nazvali prijatelje u Veliku Britaniju da ih pitaju za savjet, te na koncu, Nives Drpić pred očima, pokušali joj odvesti sina.

Zabuna se dogodila zbog Leonove frizure

"Riječ je o zabuni. Sestra i ja smo bile na plaži sa klincima, a neka curica se zagledala u Leonea i otrčala po roditelje. Neko vrijeme su nas fotografirali, nakon čega smo sestra i ja otišle u kafić popiti piće i na sladoled s djecom", ispričala je Nives. Međutim, drama se počela odigravati tek u spomenutom kafiću. "Britanka je prišla Leoneu i počela razgovarati s njim, a u jednom trenutku ga je čak i uhvatila za ruku, vjerojatno je mislila kako mene nema u blizini. Međutim, ubrzo je uvidjela kako je riječ o dječaku, a ne o djevojčici, te mi se ispričala", rekla nam je Nives.

Maddie dosad viđena nekoliko puta, ali ovo je prvi put da je viđena u Hrvatskoj

Inače, Maddie McCann otkako je nestala viđena je na raznim stranama svijeta, najčešće u Europi, ali policija nestaloj djevojčici nikako ne može ući u trag. Većina dojava okarakterizirana je lažnima jer ih se većina, kao u slučaju Nives Drpić i njezinoga sinčića Leonea, temelji na pogrešnim zaključcima. Ovo je prvi put da je Maddie "viđena" u Hrvatskoj, a posljednje informacije kojima policija raspolaže dolaze od 64-godišnjeg britanskog biznismena Trevora Francisa, koji tvrdi da je 16. svibnja ove godine na karipskom otoku Margarita vidio Madeleine McCann.

"Bio sam u otočkom restoranu na ručku, bilo je puno svjetla i ništa nije moglo omesti moj pogled. Otvorila su se vrata i u restoran su ušle tri žene sa malenom djevojčicom. Sjele su za stol koji je bio udaljen od mene oko šest metara. Nisam odmah primijetio djevojčicu, nešto kasnije slučajno sam gledao uokolo i u oči mi je upala mala bjelkinja sa svijetlom kosom, što je rijetkost na tom području. Djevojčica je jako odudarala od svega tamo. Izgledala je kako slika i prilika male Maddie. Pogotovo kad sam se zagledao u njene velike oči." - napisao je Francis Trevor policiji.

V.V.
Foto: Index

Pročitajte više