Tužna priča holivudskog ljepotana: Umrle su mu žena i kći, utjehu je pronašao u lijepoj novinarki

Foto: Guliver Image/Getty Images

IAKO se čini kao jedan od najbezbrižnijih holivudskih glumaca, iza Piercea Brosnana uistinu je tužna životna priča.

Irski zavodnik 1991. godine postao je udovac. Nakon 11 godina braka od raka jajnika preminula je njegova prva supruga Cassandra, a Pierce je postao samohrani otac tada osmogodišnjeg sina Seana. Bio je uvjeren da se više nikada neće ženiti, a u tom je uvjerenju bio pune tri godine, dok nije upoznao novinarku Keely Shaye Smith.

S njom je u vezi 23 godine, od čega 16 u braku, a tijekom nedavnog boravka na Visu i Hrvati su mogli vidjeti da je njihova ljubav jaka kao prvog dana. Zajedno su šetali otokom i ispijali kave, a Pierce je izjavio da svojoj supruzi svakog dana daje do znanja da je voli.

"Znam kako je biti udovac, ali i kako je ponovno naći ljubav. Život je pun uspona i padova, no uvijek postoji nada. Uspomena na Cassie i njenu bitku s rakom nikad neće biti zaboravljena", rekao je jednom.

Cassandra ga je nagovorila da se okuša u Hollywoodu, a onda je u 39. godini doznala da boluje od iste bolesti koja je oduzela život njenoj majci. Njena borba s rakom trajala je četiri godine.

"Najteže je gledati kako propada netko koga voliš, kako ga bolest izjeda", rekao je svojedobno slavni glumac.

Tijekom njihova braka Brosnan je posvojio Cassandrinu djecu, sina Christophera i kći Cassandru. Nakon gubitka supruge doživio je još jedan gubitak, prije četiri godine od raka jajnika preminula je Cassandra, a Brosnan je tada izjavio da je za njega otada čaša uvijek poluprazna.

Ni do tog trenutka Brosnanov život nije bio idiličan. Otac ga je napustio nakon rođenja i upoznao ga je tek kad je napunio 31. godinu, a majka je otišla u London raditi. Odgajali su ga baka i djed u pansionu.

Vjeru u život vratila mu je Keely koju je upoznao na tulumu u Meksiku, na koji je ona došla napraviti intervju s Tedom Dansonom. Nekoliko dana kasnije izašli su na spoj, tijekom kojeg su gledali zvijezde.

"Razgovarali smo do tri ujutro, a tad sam shvatila zašto je ženama tako seksi", rekla je ona kasnije.

"Da sam tražio milijun godina, ne bih mogao pronaći takvu ženu kao što je Keely", rekao je on o njoj.

Danas su roditelji 21-godišnjeg Dylana i 15-godišnjeg Parisa.

Pročitajte više