TV događaj o kojem se priča: U isto vrijeme, u 220 zemalja - uznemirujuća priča o izumiranju

Foto: Discovery

"NA RUBU izumiranja" prikazan je u 220 zemalja u isto vrijeme, počevši s Novim Zelandom a zatim se nastavilo i diljem zemaljske kugle i vremenskih zona.

Mnoge životinjske i biljne vrste koje danas uzimamo zdravo za gotovo, mogle bi izumrijeti. Tim problemom bavi se i poznati TV kanal Discovery koji je napravio dokumentarac na tu temu kako bi se podigla svijet o problemu i nešto napravilo kako Zemlja ne bi ostala bez prirodnog blaga.

TV događaj o kojem se priča dogodio se jučer u 21h. "Nikad prije nije prikazan film poput ovog – film koji vas potiče da suosjećate s našom planetom", poručuju iz Discoveryja.

Režiju dokmunetarca potpisuje Louie Psihoyos, nagrađivani fotograf National Geographica, a film se bavi problemom života u doba kada je čovjek jedini krivac za klimatske promjene i izumiranje brojnih biljnih i životninjskih vrsta. U narednih 100 godina, svijet bi mogao izgubiti 50% svih divljih vrsta. Samo u  posljednjih 100 godina nestalo je 90% geparda i čak 97% svjetske populacije tigrova. Morske kornjače, leopardi, nosorozi i orangutani su  neke od brojnih vrsta kojima su dani u narednim desetljećima odbrojeni. 

Take a good look. #RacingExtinction

Posted by Discovery on Tuesday, November 3, 2015


Uz premijeru filma, Discovery je pokrenuo sveobuhvatnu svjetsku inicijativu i kampanju #StartWith1Thing koja je usmjerena na očuvanje vrsta te poziva na akciju kojoj je cilj potaknuti gledatelje da se uključe i učine '1 stvar' kako bi spasili planet i stvorenja koja na njemu žive.

Pročitajte više