TV producent: Evo kako se može manipulirati rezultatima Eurosonga

Screenshot: TikTok

BRITANSKI voditelj, producent i komičar Richard Osman se u podcastu The Rest Is Entertaniment s novinarkom Marinom Hyde osvrnuo na Eurosong te tvrdi da se već godinama može manipulirati rezultatima. 

"Godinama je raspored izvođenja bio potpuno nasumičan. Ako nastupate kasnije, šanse za pobjedu su puno, puno veće. Od 24 zemlje, mislim da je 17 prosječna početna pozicija pobjedničke zemlje", rekao je. 

@restisentertainment How to win Eurovision 😮 #eurovision #win #didyouknow ♬ original sound - The Rest Is Entertainment

"U posljednjih 20 godina samo tri pjesme koje su nastupale među prvih deset su pobijedile, a nastupale su 9., 10. i 10. Mnogo ih je pobijedilo koje su nastupale 20. ili kasnije, uključujući Švicarsku (ovogodišnju pobjednicu), koja je nastupala 21.", objasnio je. 

"Ostavili su Švicarsku, Hrvatsku i Francusku za kraj" 

"Ove godine to se promijenilo i producenti više utječu na redoslijed nastupanja pa su ostavili Švicarsku, Hrvatsku i Francusku za kraj. Sve su bile veliki favoriti među publikom i rekle su EBU-u da bi voljele biti domaćin Eurosonga", rekao je. 

"Ovogodišnji producent odlično je to izveo" 

"Sudjelovanjem producenata u slaganju rasporeda dobivate kvalitetan redoslijed. Ovogodišnji producent, Šveđanin Christer Bjorkman, odlično je to izveo - Ukrajina je nastupala 2., Švicarska 21. Ukrajina nije mogla pobijediti, nitko tko je nastupao 2. nije pobijedio u povijesti natjecanja, a ona nije ni htjela biti domaćin. On je to znao", rekao je. 

"Producenti sada imaju puno više kontrole" 

"Na začelje je postavio Hrvatsku, Švicarsku i Francusku, velike favorite. Zanimljivo, stavio je Izrael na 6. mjesto, što nije mjesto koje biste dali zemlji za koju želite da pobijedi ili joj želite dati pozornost. Ali redoslijed nastupa gotovo sigurno će odrediti rezultat. Vidjet ćete sljedeće godine. Ako pobijedite, a nastupali ste među prvih 10, napravili ste nešto nevjerojatno. Producenti sada imaju puno više kontrole po tom pitanju", zaključio je. 

Pročitajte više