Gaming

Tvorci League of Legendsa najavili sedam novih igara, film i animiranu seriju

Foto: Riot Games

LEAGUE of Legends i službeno je proslavio 10. rođendan. Igra koja je MOBA žanr etablirala u samom vrhu gaminga te postavila brojne standarde u modernom esportu i danas je više nego aktualna, s više od osam milijuna aktivnih igrača dnevno. Za 10. rođendan Riot Games je najavio čak sedam novih igara i animiranu seriju, a na Netflix je stigao i dokumentarni film.

Nitko nije mogao pretpostaviti da će Riot Games za 10. rođendan League of Legendsa najaviti čak sedam novih igara, animiranu seriju, film te novog heroja i još neke promjene u League of Legendsu. Sve nove igre osim jedne smještene su u svijet League of Legendsa nazvan Runeterra, jako poznat stotinama milijuna igrača koji su u posljednjih 10 godina zaigrali League of Legends. Upravo su oni glavna snaga i baza za sve nove igre Riot Gamesa. 

U Riot Gamesu kažu da su vjerojatno najveća game dev kompanija koja je 10 godina imala samo jednu igru. U tom periodu željeli su u kompaniju dovesti najbolje ljude koji će raditi na njihovim novim igrama. Zahvaljujući uspjehu League of Legendsa, nigdje im se nije žurilo. Pratili su trendove, istraživali mnogo mogućih žanrova i pravaca te sada vidimo prve rezultate. Planiraju izbaciti tek nekoliko velikih igara te više pažnje posvetiti kvaliteti usluge, gameplayu i odnosu s korisnicima.

League of Legends: Wild Rift

League of Legends: Wild Rift nova je verzija League of Legendsa koja će sljedeće godine stići na konzole i iOS i Android uređaje. Ne radi se o modu postojeće igre pa igrači neće moći koristiti svoje skinove na tim platformama, ali Riot Games će se pobrinuti da svi oni dobiju određenu kompenzaciju. Mečevi će biti nešto kraći, a mapa nešto drugačija, dok bi osjećaj igranja trebao ostati uvelike isti kao na PC-ju. Dolazak LoL-a na konzole i mobilne platforme nešto je o čemu se već dugo priča. Upravo mobilne igre čine gotovo 50 posto prihoda cijele industrije, a broj igrača sigurno raste svake godine. 

Teamfight Tactics Mobile

Svoju će mobilnu verziju dobiti i auto battler Teamfight Tactics, strateška igra s herojima iz League of Legendsa u kojoj se borbe odvijaju automatski dok su igrači u ulozi stratega i slaganja kompozicija.

Legends of Runeterra

Legends of Runeterra kartaška je igra nastala na temelju Riotovog promatranja Hearthstonea. Smještena u svijet League of Legendsa, sadrži već poznate heroje, ali kroz razvoj dobivat će i nove. Igrači će nove karte sakupljati igrajući određene tematske špilove koji nose nazive lokacija iz Runeterre. Tako neće biti faktora sreće kod otvaranja paketića kao što je to slučaj u nekim drugim sličnim igrama. Dota 2 je dobila Artifact, Warcraft ima Hearthstone, a sada i LoL ima svoju kartašku igru. Prijave za zatvoreno beta testiranje kreću uskoro, dok bi igra trebala stići sljedeće godine. 

Project A

Taktička pucačina s herojima na kojoj radi Riot Games i dalje nema naziv te se trenutno vodi kao Project A. Jedina je to igra koja će biti smještena u novo okružje, na Zemlju u skorijoj budućnosti. I s ovom igrom imaju dugoročne planove i najavljuju globalnu podršku i infrastrukturu kako bi igračima pružili najbolje moguće uvjete.

Project F

Project F igra je o kojoj najmanje znamo. Riot Games navodi kako će u njoj biti moguće istraživati svijet Runeterre s prijateljima. U kratkom prikazu neke je podsjetio na Diablo ili neki dungeon-crawler, ali za više informacija morat ćemo još pričekati.

Project L

Posljednja igra koju su predstavili na proslavi 10. rođendana League of Legendsa je borilačka igra naziva Project L. Također je to nešto o čemu se nagađa otkad je Rio preuzeo Radiant Entertainment, studio koji je radio na borilačkoj igri Rising Thunder za PC. U 2D okruženju mogli smo vidjeti kratke sukobe između Jinx, Katarine, Dariusa i Ahri. Navodno ćemo dobiti priliku kultne heroje vidjeti u sasvim novom svijetlu.

LOL Esports Manager

Iduće godine moći ćemo preuzeti i ulogu menadžera League of Legends ekipe. Slagat ćemo vlastiti tim i voditi ga do vrha svijeta. Sličan princip onome u Football Manageru za nogomet. Kineska liga bit će prva uključena u ovu simulaciju, a nedugo zatim trebale bi stići i ostale. 

"Arcane" i "Origins"

Animirana serija pod nazivom "Arcane" stiže nam sljedeće godine. Produkciju i animaciju radi sam Riot Games, koji nam je već pružio neke nezaboravne videe. Osobno, smatrao sam da će Blizzard, poznat po nevjerojatnim cinematicsima u većini svojih igara, prije pružiti nešto ovakvo, ali za to su se prije odlučili u Riotu. Znate ono kad pogledate neki trailer ili cinematics u igri i pomislite: "Ovo bi bio super crtić ili anime."

Od sinoć je na Netflixu dostupan i "League of Legends Origins", dokumentarac o tome kako je LoL od besplatne igre malog studija postao globalni esport, najveći na svijetu. Režirao ga je Leslie Iwerks.

Riot Games je tako povodom 10. rođendana League of Legendsa napravio ono za što Blizzard ima godišnju konvenciju BlizzCon. Najveća je razlika u tome što je ovo prva u 10 godina za Riot. Najavili su pregršt novih stvari u kojima nude različite žanrove igračima da se vrate ili prvi put upoznaju svijet League of Legendsa. Upravo je Blizzard na sličan način iskoristio strategiju Warcrafta, nakon koje su uslijedili World of Warcraft i Hearthstone: Heroes of Warcraft, a likovi iz tog svijeta bili su dio i Heroes of the Storm MOBA-e. Zanimljivo, upravo kada Blizzard prolazi teško razdoblje zbog nekoliko kontroverznih odluka, Riot puca iz svih oružja.

Za kraj, u League of Legends stiže i novi heroj - Senna. Video je nevjerojatan i možda najbolje pokazuje rast i razvoj Riot Gamesa kroz godine u produkcijskom smislu.

Pročitajte više