Twiggy: Nisam imala grudi ni bokove, a očajnički sam ih željela

NEKAD najpopularniji supermodel na svijetu, Twiggy, 60-ih je bila prava modna ikona koja je započela trend mršavih manekenki, bez oblina, a danas je dizajnerica. 60-godišnja Britanka lansirat će svoju modnu liniju, Twiggy London, za kuću HSN. Dizajnirat će traperice, košulje, suknje, jakne i modne dodatke koji će se prodavati po pristupačnim cijenama, ispod 100 dolara. "Uvijek sam bila snažnog uvjerenja da moda treba dostupna svima, ne samo bogatim ljudima", rekla je Twiggy kojoj ovo nije prvi izlet u dizajnerske vode. Prije nekoliko godina je dizajnirala "Twiggy Collection" koja se prodavala na internetu.

"Željela sam da mi dobra vila podari izgled poput Marilyn Monroe"

Bivša manekenka po kojoj je nastao pojam "tvigica" kako se nazivaju vrlo mršave žene, tvrdi da je oduvijek željela imati obline. "Željela sam da mi dobra vila podari izgled poput Marilyn Monroe. Nisam imala grudi ni bokove, a očajnički sam ih željela", rekla je 60-godišnjakinja ističući da ljudi svih veličina i oblika žele izgledati kao netko drugi. Za njen vitki, gotovo dječački izgled zaslužna je, kaže ona, genetika a ne izgladnjivanje koje naveliko prakticiraju današnje manekenke. Mnogi su je kritizirali optužujući je za promoviranje nezdravog izgleda. 

Svi u modnoj industriji odgovorni za trend anoreksičarki

"Kad sam se počela pojavljivati na naslovnicama, krenula je rasprava, ali sam uvijek govorila da sam zdrava i uvijek sam jela. Volim hranu. Jednostavno dolazim iz takve obitelji. Moj otac je bio vrlo mršav pa je stvar u genima", tvrdi ona. Smatra da za današnji trend anoreksičarki koje doslovno umiru od izgladnjivanja, odgovornost snose svi u modnoj industriji, od vlasnika časopisa i agenata do dizajnera. "Oni traže te djevojke. To mora prestati. Agencije moraju zaštiti te djevojke", kaže Twiggy.

Pročitajte više