TwinTop - veliki povratak Opel Tigre

PREDSTAVLJANJEM Tigre TwinTop, Opel postaje prvi njemački velikoserijski proizvođač koji u svojoj gami ima sportski dvosjed s elektro-hidrauličkim sklopivim metalnim krovom.

Nova Tigra TwinTop pruža mogućnost odabira vožnje bez krova nad glavom ili u coupéu, dovoljno je pritisnuti prekidač.  I to nije sve, bilo u cabrio ili  coupé izvedbi, Tigra TwinTop ima prostran i upotrebljiv prtljažnik zapremine do čak  440 litara, što je dosad neviđeno za automobil ovih dimenzija i koncepcije. Čak i sa spuštenim krovom, Tigra još uvijek nudi prostrani prtljažnik od 250 litara Rezultat je to pametno osmišljenog sustava sklapanja krova, koji se preklapa gotovo okomito u karoseriju.

Dodatnih 70 litara prtljažnog prostora smješteno je iza sjedala, što ukupni volumen prtljažnog prostora podiže na nevjerojatnih 510 litara. Kao i krov, i poklopca prtljažnika se otvara pritiskom na prekidač.

Simpatični revival Tigre pokreću inovativni Twinport motori (1.4/90 KS, 1.8/125 KS) male potrošnje. Oba motora isporučivat će se u kombinaciji s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok će se za slabiju inačicu nuditi i Easytronic automatizirani manualni mjenjač.

Atraktivan dizajn vanjštine nastavlja se i iznutra. Obilje detalja prepoznatljivih za Opel vidljivo je na svakom koraku, a posebnost modela su dvobojna školjkasta sjedala, kromirani obrubi instrumenata, te neobično oblikovan anti roll bar. .

Respektabilan dizajner Groupe Henri Heuliez S.A. u Cerizayu u Francuskoj proizvodi novu Opel Tigru TwinTop. Početak prodaje Opel Tigre Twin Top je predviđen za kraj ljeta 2004. godine.

Pročitajte više