U 103. godini preminula modna ikona Iris Apfel

Foto: Instagram

MODNA ikona Iris Apfel umrla je u petak u 103. godini, potvrđeno je u priopćenju objavljenom na njezinoj Instagram stranici. Glasnogovornik Stu Loeser potvrdio je njezinu smrt za New York Times. Umrla je u svom domu u Palm Beachu na Floridi. 

Rođena je 29. kolovoza 1921. godine i bila je poznata po svojim nekonvencionalnim modnim kombinacijama. "Svijet može biti sivo mjesto, stoga su boje, uzorci i teksture način da unesete malo zabave u život. Isto je i sa šminkom - želim da moji ruževi budu što svjetliji i hrabriji", rekla je za People u kolovozu 2022.

Radila je za 9 predsjednika SAD-a, a ima i svoju Barbie lutkicu

U veljači 1948. udala se za Carla Apfela, a dvije godine kasnije pokrenuli su tekstilnu tvrtku pod nazivom Old World Weavers i vodili je sve dok nisu otišli u mirovinu 1992. Zanimao ju je i dizajn interijera, a radila je u Bijeloj kući za čak devet predsjednika SAD-a. Radila je s mnoštvom slavnih klijenata, uključujući Gretu Garbo i Estée Lauder.

Redatelj Albert Maysles je o životu modne ikone snimio film 2014. godine pod nazivom Iris. Ona je prije nekoliko godina dobila i svoju Barbie lutkicu. Na nagovor dizajnera Tommyja Hilfigera je u 97. godini postala manekenka, potpisavši ugovor s agencijom IMG. Iris je nosila titulu najstarije influencerice na svijetu s tri milijuna pratitelja na Instagramu. 

 

Pročitajte više