Natjecateljica u ležanju: Molili su me da ustanem za 1000 eura, ali ne odustajem

Foto: Profimedia

VEĆ 18 dana traje najbizarnije natjecanje u Europi, a ove godine natjecatelji su zaista dali sve od sebe i oborili sve moguće rekorde. 

U selu Brezna nedaleko od Nikšića u Crnoj Gori odvija se natjecanje u ležanju, a od njih 21, koliko ih je bilo u početku, odustalo je 14. Sedam preostalih natjecatelja bore se za nagradu od 1000 eura. 

"Čitav život slušamo viceve i priče pa smo došli na ovu interesantnu i šaljivu ideju da napravimo natjecanje. Vidite do čega je došlo, više nije ni regionalno nego međunarodno. Imali smo ljude iz Ukrajine, Rusije", izjavio je za N1 Zagreb Boris Krunić, jedan od organizatora.  

"Ne znam je li nagrada od 1000 eura motiv što oni leže u ovolikom broju, ali uporni su", dodao je. 

Inače, već prvog dana natjecanja odustalo je troje ljudi, a natjecatelji su uspjeli oboriti sve rekorde jer natjecanje nikada nije trajalo ovako dugo. 

"Dobro mi je došlo da se odmorim" 

Dubravka je jedna od sedmero preostalih natjecatelja koja je prije dvije godine pobijedila na natjecanju, a kaže da se ove godine prijavila zbog nagovora obitelji i prijatelja. 

"Već četvrti, peti dan telefon dosadi, više provodimo vrijeme razgovarajući jedni s drugima nego na telefonu. Ja sam do ove godine bila šampion u izležavanju, a radim dva posla, radim kao kuharica, i ovo mi je baš dobro došlo da se odmorim", objasnila je. 

"Moji su me molili da ustanem" 

Druga natjecateljica čekala je tri godine da se prijavi i kaže kako planira ustati kad joj ležanje dosadi. 

"Nisam ja zbog toga tu, već da pobijedim sebe. Ovo je psihološka igra, nije ovo samo zbog nagrade", rekla je, dodajući kako joj novac nije glavni motiv. 

"Moji su dolazili i molili me da ustanem i da mi daju tisuću eura, ali ne. Želim pobijediti, idem do kraja, zato sam i došla. Već sam sebe pobijedila jer sam mislila da neću izdržati 18 dana, tako da nikako ne odustajem", rekla je. 

Podsjetimo, natjecatelji imaju pravo da svakih osam sati na deset minuta odu na WC, a hrana i piće im se donose do mjesta na kojem leže. Mogu koristiti mobitele, knjige i laptope, a na natjecanju su prisutni i liječnici koji obilaze i provjeravaju natjecatelje.    

Pročitajte više