U dvorištu nove kuće pronašla šaht, kad je nastavila kopati jako se iznenadila

Screenshot: Metro.co.uk

BRITANKA Lisa Cramps u dvorištu svoje nove kuće pronašla je neoznačeni šaht te odlučila otkriti o čemu je riječ. Počela je kopati i shvatila da je riječ o skloništu iz Drugog svjetskog rata, piše Metro.

Lokalni povjesničari smatraju da je sklonište napravljeno za radnike koji su radili na tom području, za tvrtku British Acoustic Films koja se 1941. godine preselila iz Londona na novu lokaciju - u blizini Lisinog vrta u Mitcheldeanu.

Sklonište bi moglo biti mnogo veće nego što se trenutno čini, a čini se da je i osmišljeno za više ljudi od samo jednog domaćinstva. Postoji i teorija da su bunker koristili pripadnici Home Guarda, britanske posljednje linije obrane. 

"Zaista želim da ovo pripada zajednici i da pomogne učiti našu djecu o Drugom svjetskom ratu. Vrlo sam uzbuđena što smo ovo pronašli u našem vrtu, volim povijest Drugog svjetskog rata i moja misija je saznati točno zašto se bunker nalazio ovdje", izjavila je Lisa.

Prije Lise, kuću je posjedovao stariji bračni par koji ju je kupio 1950. godine. Njihov sin je kao dječak pronašao bunker te u njemu bajunet i druge ostatke iz Drugog svjetskog rata, kao što su šalice, posuđe te komadići vrpca i tkanina.

Pročitajte više