U Indiji pale fotografije Richarda Gerea

 Incident koji se u New Delhiju dogodio prije nekoliko dana poprima sve veće razmjere. Naime, Richard Gere udružio se s bolivudskom kolegicom Shilpom Shetty, poznatom po pobjedi u britanskom Celebrity Big Brotheru, kako bi u Indiji ukazali na sve veći problem širenja HIV-a, odnosno, seksa bez zaštite. Nakon održanog govora, Gere je zagrlio Shilpu, te je holivudski nagnuo i poljubio, nesvjesan činjenice da se to u Indiji smatra sramotnim činom.

Nakon prvih nekoliko dana u kojima su indijski mediji izvještavali o "nedoličnom činu", jučer su na ulice New Delhija izišli prosvjednici, koji Richarda Gerea smatraju pravim predstavnikom američkih upitnih moralnih vrijednosti. Masa koju su uglavnom činili indijski fundamelisti palila je plakate poznatog glumca, uz povike: "Ne želimo te u Indiji!", a u svemu nije pomogla ni izjava Shilpe Shetty: "To je bilo malo previše, ali u njegovoj je kulturi to dopušteno".

Richard Gere smatra kako taj čin od svega nekoliko sekundi ne može biti uzrok demonstracija, već smatra da se ni kriv ni dužan našao u situaciji u kojoj odjednom predstavlja "svo zlo koje SAD čini ostalim dijelovima svijeta". Snimku poljupca koji je uzbunio Indiju možete pogledati ispod.

D.K.
Foto: AFP

 

Pročitajte više