U izboru za najbolju europsku destinaciju je i hrvatski gradić s 2000 stanovnika

Foto: European Best Destination

HRVATIMA sad već jako dobro poznata stranica European Best Destinations i ove je godine organizirala izbor za najbolju europsku destinaciju, a na popisu se našao i jedan hrvatski predstavnik. Riječ je o Cavtatu, koji možda u Hrvatskoj nije toliko razvikan, ali stranci vjeruju da ima šanse postati najpoželjnija europska destinacija.

"Baš poput vas i mi smo strastveni kad je riječ o putovanjima. Posljednjih deset godina oslanjali smo se na savjete prvih stručnjaka, vas, kako bismo utvrdili trendove u putovanjima. Posljednjih godina milijuni vas glasali su online i titulu najbolje europske destinacije dodijelili Lisabonu, Bordeauxu, Zadru i Portu", poručili su.

Ove godine u natjecanju je 20 mjesta diljem Europe, a među njima su Riga, Bruxelles, Pariz, Poznan, Berlina, Malaga, Braga, Beč, Metz, Monte Isola, Atena, Kotor, Firenca, Ženeva, Sainte-Maxime, Bratislava, London, Dinant, Budimpešta i Cavtat.

Ako želite glasati, to možete učiniti ovdje.

Cavtat je gradić u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i administrativno sjedište Općine Konavle. Smješten je na zapadnim obalama Konavala, 19 km jugoistočno od Dubrovnika, podno Jadranske turističke ceste. 

Prema popisu stanovništva iz 2011. godine, u Cavtatu žive 2153 stanovnika, uglavnom Hrvata katoličke vjeroispovijesti.

Pročitajte više