U Karlovcu održan Nacionalni susret samaca. Pogledajte kako je to prošlo

Foto: Press

Pod geslom "Evo, činim sve novo" u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu održan je II. nacionalni susret "osoba otvorenih za katolički brak". Okupilo se 300 samaca iz cijele Hrvatske, ali i dijaspore - sudionici su stigli iz Austrije, Čilea, Francuske, Kanade i Njemačke.

Organizatori kažu da je riječ bila o "cjelodnevnom druženju, uz duhovni program praćen molitvom i pjesmom". Okupljenim samcima su svojim iskustvima pokušali pomoći "katolički parovi". Anita i Josip su im preporučili katSusu - internetsku platformu koja povezuje samce katolike. Naime, tako su se oni upoznali.

Organizatori susreta Tomislav Belavić, predsjednik Katoličke udruge Prilika za Susret, i Vlatka Kalinić, osnivačica katsus.org, kažu da je susret "nastao kao odgovor na nezaustavljiv rast broja samaca u srednjim godinama i epidemiju usamljenosti koja je zahvatila suvremeni svijet".

"Susretima poput ovog želimo promicati katolički brak kao životni poziv te samcima pružiti kvalitetnu pripremu za brak i prije no što upoznaju svog budućeg supružnika ili supružnicu", dodali su.

Pročitajte više