U kontroverznom obratu slovenskoj Miss Universe oduzeta titula zbog "greške u brojanju glasova"

U IZNENAĐUJUĆEM obratu slovenskog izbora za Miss Universe 2010. titulu najljepše dobila je Marika Savšek nakon što je ista oduzeta Sandri Marinovič. Iako se isprva nagađalo da će Sandra izgubiti titulu jer se slikala za slovenski Playboy, najnoviji izvještaji govore da je došlo do pogreške pri proglašenja pobjednice, javlja 24ur. Navodno je Marika Savšek trebala odmah biti proglašena pobjednicom, a ne Sandra Marinovič.

Dvaput se slikala za Playboy

Kontroverze oko slovenskog izbora za Miss Universe počele su kada je otkriveno da je Sandra već dva puta gola pozirala za Playboy što navodno nije baš u skladu s propisima. Natjecateljice su prije natjecanja morale potpisati da se nikad nisu slikale gole ili polugole, a ukoliko se otkrije da su to učinile, slijedi kazna u visini 10.000 eura i oduzimanje krune. Iznenađujuće je da organizatori nisu znali da se poznata slovenska manekenka slikala za slovensko izdanje jednog od najpopularnijih časopisa za muškarce i to dva puta. Posljednja naslovnica Playboya sa Sandrom Marinovič izašla je u siječnju ove godine, a fotograf koji ju je snimao, proglasio ju je slovenskom Adrianom Limom. Jednako je tako iznenađujuće da se Sandra prijavila za natjecanje te bila favoritkinja iako je od početka znala da krši jedno od pravila koje je može koštati krune.

Organizatori tvrde da oduzimanje titule nema veze s golišavim fotografijama

Cijela je zbrka riješena tako da je plavokosa Marika naknadno proglašena pobjednicom zbog "greške pri brojanju glasova". Organizatori se strogo ograđuju od toga da oduzimanje krune Sandri ima ikakve veze sa slikanjem za Playboy, a ne zna se niti hoće li ona morati platiti predviđenu kaznu zbog kršenja pravila. Marika je već izjavila nekim slovenskim medijima da je presretna zbog titule, no neki od njih otvoreno pišu da je 23-godišnjakinja nije zaslužila, jer je, kako piše portal lifestyle.enaa.com "na izboru bilo djevojaka koje su bile ljepše i više fotogenične".

Pročitajte više