U Milijunašu otvoreno 13. pitanje, Ankica je odustala. Znate li vi odgovor?

Screenshot: HRT

SINOĆ je u Milijunašu nakon dužeg vremena otvoreno 13. pitanje, a voditelj ga je pročitao Ankici Vukelić iz Gospića.

U pitanju se tražilo najsjevernije otočje Makronezije. Ankica je odmah posumnjala na jedan odgovor, no na tako visokom pitanju odlučila je iskoristiti i posljednji džoker i pitala publiku.

Iako su njihovi postotci bili veoma tijesni, najviše su sumnjali na isti odgovor kao i Ankica (njih 30%). Ipak, prevoditeljica nije htjela riskirati sjajan osvojeni iznos od 18.000 eura te je odlučila odustati.

Prvi džoker iskoristila na šestom pitanju

Inače, Ankica Vukelić rođena je u Gospiću, živi u Zagrebu, radi kao prevoditeljica, voli čitati knjige i igrati kvizove, a već je jednom bila u fotelji nasuprot Tariku.

Na tom putu, prvi džoker pola-pola, Ankica je zatrebala na 6. pitanju u kojem se tražio "ekspres" koji je bio aktivan između travnja 1860. i listopada 1861. Eliminacijom je nestao odgovor Orient Express te se odlučila za drugi na koji je sumnjala, Pony Express i točnim odgovorom nastavila igru.

Sljedeća nesigurnost za Ankicu pojavila se tek na 12. pitanju koje je glasilo: "Tko je u ime supruga primio Nobelovu nagradu na svečanosti u Stockholmu?" Odlučila je iskoristiti džoker "zovi" koji nije bio siguran i sumnjao je na odgovor pod C, Winnie Mandela, na koji je i sama prvotno posumnjala.

U međuvremenu se Ankica prisjetila da je bila riječ o nagradi za književnost dok su preostale ponuđene za mir – te je izabrala odgovor pod C, Clementine Churchill i osvojila 18.000 eura.

Pročitajte više