U najmanju hotelsku sobu jedva stane krevet, a noćenje ipak košta oko 400 kuna

Foto: TripAdvisor

HOTEL u centru Londona nudi sobu toliko malu da u nju jedva stane jedan krevet, dok je kupaonica toliko mala da gosti mogu prati ruke sjedeći na školjci.

Corbigoe Hotel u londonskom Westminsteru sobu od pet kvadrata reklamira na stranici Booking.com, no gotovo polovica tog prostora otpada na kupaonicu. I iako je soba manje od zatvorske ćelije, cijena noćenja u njoj iznosi 49 funti (oko 410 kuna).

"Kad smo došli metroom, otkrili smo da spavaća soba ima samo tri kvadrata - što znači da 40 posto otpada na kupaonicu", piše u izvještaju Whicha?

"Pravokutnu kutiju gotovo čitavu zauzima uzak krevet, s kojeg možete simultano dotaknuti zidove na obje strane."

Dodaju kako je soba gotovo dvostruko manja od prosječnog parkirnog mjesta u Velikoj Britaniji (11 kvadrata), ali i manja od preporučenog minimuma za zatvorske ćelije (7 kvadrata).

"Bukirajte preko hotelskog sajta i ovo bi vas moglo šokirati: ne pišu dimenzije i iako postoje fotografije gotovo za svaku sobu, za ovu nema."

Dodaju kako je plus sobi sjajna lokacija - nalazi se blizu nekih londonskih najvećih atrakcija, uključujući Buckinghamsku palaču, Big Ben, Westminster Abbey...

No recenzije za sobu nisu sjajne.

"Nemojte bukirati sobu 19. Soba nije šira od uskog kreveta", napisao je turist iz Španjolske na stranici Booking.com. "Svaki pokret mora biti isplaniran unaprijed", dodao je drugi putnik.

Hotel na Bookingu ima 5,1 od 10, što se smatra prolaznim.

Pročitajte više