U nastavku Walking Deada negativac Hrvat mrtvima pušta Mišinu Proplakat će zora

Foto: Press

NA AMC-ju se nedavno počela emitirati serija The Walking Dead: Dead City. Američka je to postapokaliptična horor dramska televizijska serija koju je kreirao Eli Jorné za AMC, temeljena na likovima iz The Walking Dead Maggie i Negan. 

U seriji ulogu ima i slovenski glumac hrvatskog podrijetla Željko Ivanek. Njegov lik u seriji ima nadimak The Croat (Hrvat). Na kraju prve epizode ubija čovjeka, a potom na hrvatskom jeziku kaže: "Kakva šteta." Također, zanimljiva je scena kada se na Manhattanu pojavi kamion iz kojeg se čuje glazba koja privlači mrtvace. No to nije bilo kakva glazba - trešti pjesma Proplakat će Zora Miše Kovača.

The Croat (Hrvat) je ozloglašeni ubojica koji predvodi skupinu odgovornih za otmicu Hershela. Glavni je antagonist prve sezone serije.

 

Inače, Željko Ivanek dobitnik je nagrade Emmy za program u udarnom terminu za ulogu Raya Fiskea u televizijskoj seriji Opasne igre. Ostvario je zapažene uloge u televizijskim serijama 24 i Oz. Bio je nominiran i za tri nagrade Tony.

Početkom devedesetih pojavio se u serijama Zakon u Los Angelesu i Zakon i red, a glumio je i u seriji Odjel za umorstva. Ostvario je i više desetaka kazališnih uloga.

Pročitajte više