U Netflixovoj hit seriji spominju se rat u Bosni i Hercegovini i rušenje Starog mosta

Foto: Press

MILIJUNI obožavatelja širom svijeta uživaju u novoj sezoni popularne Netflixove serije La Casa de Papel, a u trećoj epizodi spominje se i rat u Bosni i Hercegovini, odnosno rušenje Starog mosta i paljenje sarajevske Vijećnice.

Naime, u sceni u kojoj pukovnik Tamayo i inspektor Angel Rubio razmatraju planove oko ulaska u Središnju banku, dolaze u sukob oko odabira ulaza u zgradu u kojoj su pljačkaši.

Dok jedni predlažu napad preko krova, koji podrazumijeva i njegovo uništavanje, Rubio se pobuni i kaže da je krov dio kulturne baštine te da je izgrađen u 18. stoljeću tijekom Španjolskog građanskog rata.

"Misliš li da je netko u Bosni rekao 'Nemojte raznijeti most u Mostaru, star je?!' Ne! I eno ga, obnovljen je. I sarajevska knjižnica (Vijećnica)", oštro mu je odgovorio Tamayo.

"U svjetskom ratu Berlin je gorio, ali nisu rekli: 'Ne bombardirajte ovo naselje, lijepo je'", dodao je Tamayo te je odlučeno kako će ipak srušiti krov banke kako bi zaustavili pljačkaše.

Inače, objavljeno je prvih pet epizoda posljednje sezone, a drugi dio, koji također sadrži pet epizoda, bit će pušten 3. prosinca. 

Pročitajte više