U novoj sezoni Superpotjere IT-jevac pobijedio četvero lovaca i osvojio 9000 eura

Foto: HRT

KRENULA je nova sezona Superpotjere, a već u prvoj emisiji sreća se osmjehnula Zagrepčaninu Dominiku Hrestaku, koji je osvojio 9000 eura.

Mladi IT-jevac koji voli kvizove u prvom je krugu osvojio 1500 eura, a u brzopoteznoj igri odabrao je borbu protiv četvero lovaca. Sven, Morana, Krešo i Dean ponudili su iznos od 9000 eura i zatražili 49 sekundi na svom satu, što znači da je Dominik u igru ušao s 11 sekundi prednosti.

Dominik nije znao kako se naziva sipeća kiša čije su kapljice u promjeru manje od pola milimetra (točan odgovor je rosulja), ali na kraju je iz okršaja izašao kao pobjednik sa sedam sekundi prednosti. 

"Mogao je igrati mrvicu opuštenije, ovako mu je bila dozvoljena jedna greška, koju je iskoristio", rekao je Kotiga i pohvalio Dominika.

Dominik se na početku emisije našalio da želi osvojiti dovoljno novca kako bi isplatio Deana da prestane "influencati", na što je lovac poručio: "Nema tih novaca, prijatelju."

Hrvatska inačica kviza znanja Beat the Chasers

Podsjećamo, Superpotjera je hrvatska inačica kviza znanja Beat the Chasers, u kojem natjecatelj najprije osigurava potencijalni novčani iznos u samostalnoj igri odgovaranja na pitanja s višestrukim izborom. Natjecatelj odgovara na pitanja višestrukog izbora dok ne odgovori krivo, a može odgovoriti na najviše pet pitanja, od kojih mu svako donosi 500 eura, te tako pred lovce doći sa zarađenih 2500 eura. Ako na prvom pitanju da krivi odgovor, odlazi kući praznih džepova.

Ako tijekom spomenute samostalne igre uspije osigurati određeni novčani iznos, nastavlja s natjecanjem u kojem ima priliku osvojiti novčanu nagradu igrajući protiv dva, tri, četiri ili svih pet lovaca. Oni mu, naime, nude novčani iznos za svaki od tih izbora, a kako rastu iznosi za koje natjecatelj igra, tako raste i vrijeme koje lovci imaju na raspolaganju. Natjecatelj ima 60 sekundi na raspolaganju, a vrijeme koje lovci imaju ovisi o ponudi koju igrač prihvati. 

Lovci su, kao i u prvoj sezoni kviza, Sven Marcelić, Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa i Dean Kotiga. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više