Primamljiva ponuda: Ako u ovom restoranu ostavite mobitel na ulazu, dobit ćete poklon

Foto: Instagram

FOTKANJE hrane već je odavno veliki trend na društvenim mrežama, stoga je prizor influencera koji snimaju hranu u restoranu postao gotovo pa uobičajen. Međutim, u ovom restoranu nastoje se oduprijeti toj praksi, a za to su odabrali zanimljivu metodu. 

Restoran Al Condominio u Veroni svojim gostima nudi zanimljivu opciju. Sve što trebate je ostaviti mobitel na ulazu, a za taj potez dobit ćete besplatnu bocu vina. Gosti koji odluče to učiniti mobitel stavljaju u zasebnu kutiju, pod ključem, na ulazu u restoran, a zatim pokažu ključ konobaru, koji im posluži njihovu besplatnu bocu vina. 

"Tehnologija zaista postaje problem" 

Vlasnik Angelo Lella objasnio je za The Guardian kako je htio otvoriti restoran koji će biti drugačiji te objasnio zašto. 

"Gosti mogu odlučiti odreći se tehnologije dok uživaju u zajedničkim trenucima druženja. Tehnologija zaista postaje problem. Nema potrebe da svakih pet sekundi gledate u telefone, ali za mnoge je to poput droge. Ovako imaju priliku ostaviti telefon sa strane i piti dobro vino", objasnio je. 

90 posto gostiju prihvati ponudu 

Inače, zanimljivo je da oko 90 posto gostiju odluči prihvatiti ponudu restorana te predati svoj mobitel u zamjenu za bocu vina.  

"Reakcija je bila vrlo pozitivna. 90 posto gostiju odluči ostaviti svoje mobitele u zamjenu za vino. Zaista je lijepa stvar vidjeti ljude kako to prihvaćaju – razgovaraju jedni s drugima umjesto da gledaju fotografije ili odgovaraju na poruke na svom mobitelu", ispričao je vlasnik. 

Osim toga, restoran je uveo još jednu primamljivu ponudu. Gosti mogu napisati recenziju i ostaviti je u kutiji u kojoj se nalaze njihovi mobiteli, a oni koji napišu najbolju recenziju dobivaju besplatan obrok prilikom sljedećeg posjeta.  

Pročitajte više