U petak rušenje Guinnessovog rekorda: Najduže vođenje talk showa na radiju



RADIO hit fm i voditelj Siniša Martinović, u petak, 9. prosinca 2011. pokušat će oboriti Guinnessov rekord u najdužem vođenju talk showa na radiju.

Želja nam je napraviti nešto nobično, pomaknuti granice mogućeg, dobro se zabaviti i naravno, postati svjetski rekorderi.

Pozivamo vas da nas u toj namjeri podržite!

Koji rekord želi postaviti hit fm radio?

Hit fm želi postaviti novi rekord u duljini trajanja radijskog showa.

Sadašnji rekord iznosi 40 sati i 7 minuta a postavio ga je Paul Stefir iz SAD-a na Radionexx.com-u.

No, hit fm ovaj rekord može srušiti!

Glavni akter podviga je voditelj na radiju hit fm, Siniša Martinović. Neki od vas će se možda sjetiti, Siniša je već pokušao srušiti ovaj rekord 2003. godine - i u tome je uspio! No, rekord tada ipak nije priznat i upisan u Guinnessovu knjigu rekorda zbog administrativne pogreške organizacije.

Ovo je drugi pokušaj i možemo reći - Guinnessov rekord pada!
 
Kakva su pravila da bi rekord bio i službeno priznat?

Pokušaj rušenja rekorda mora biti emitiran isključivo u eteru Radija uživo, u kontinuitetu, bez ikakvih prekida, u formi klasičnog radio talk showa.

Glazba, kao ni bilo koji drugi snimljeni dijelovi ne smiju biti emitirani za vrijeme pokušaja obaranja rekorda. Jedini snimljeni elementi mogu biti reklamni spotovi koji se smiju emitirati 8 minuta u jednom satu.

Voditelj ima pravo na 5 minuta odmora u svakom satu ili može četiri sata kontinuirano skupljati minute i iskoristiti ih na kraju četvrtog sata (20 minuta). Za vrijeme odmora, smiju biti emitirane vijesti, promet, vremenska prognoza (ne duže od 15 minuta).

Voditelj može imati goste u studiju, koji u kontinuitetu ne smiju govoriti više od 1 minute. Nijedna tema ne smije se ponoviti unutar 3 sata.

Pokušaj rušenja rekorda moraju nadgledati neovisni svjedoci, a za trajanja obaranja i medicinski tim. Svi oni moraju voditi dnevnik svojih opažanja. 

Gdje će se pokušaj rušenja Guinnessovog rekorda odvijati?

Pokušaj rušenja Guinnessovog rekorda odvijat će se u posebno uređenom prostoru na prizemnoj etaži centra Cvjetni (ulaz iz Varšavske ulice).

Kada?

U petak, 9. prosinca s početkom u 07:00 sati.

Je li rekord srušen znat ćemo u subotu, 10. prosinca u 23:07 sati. 

Možemo li doći i uživo pratiti obaranje rekorda?


Naravno!

Svi ste pozvani da nam se pridružite i pomognete da se upišemo u Guinnessovu knjigu rekorda! Pridružit će nam se i brojni gosti iz svijeta glazbe, filma, sporta i showbusinessa uopće.

Dođite, zabavite se, podržite nas i svjedočite postavljanju novog Guinnessovog rekorda u najdužem vođenju talk showa!

Guinness? Ima li to veze s onim pivom?

Da. Ima veze s pivom...

Naime, 1951.godine Sir Hugh Beaver, tadašnji izvršni direktor pivovare Guinness iz Dublina, otišao je u lov, tijekom kojega se među lovcima razvila rasprava o tome koja je ptica najbrža.

Gospodin Beaver uvidio je da postoje brojne slične debate (najčešće po irskim pubovima) u kojima razne strane tvrde da je najbrže, najveće ili najstarije ovo ili ono na svijetu. Beaver je također ustanovio da je svijetu prijeko potrebna jedna knjiga u kojoj bi bili navedeni i precizno opisani svi ti različiti svjetski rekordi i eto – Guinnessova knjiga rekorda je rođena!

Prvo izdanje knjige izašlo je 1955.godine s pregledom kako prirodnih fenomena tako i čovjekovih postignuća. Danas se Guinnesova knjiga rekorda objavljuje u više od stotinu zemalja i na više od 23 jezika.


Ima li naših ljudi u Guinnessovoj knjizi rekorda?

Kako da ne!

Mnogi su naši zaslužili mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda:

Goran Ivanišević imao je najbolji nastup kao tenisač s pozivnicom na Wimledonu 2001, a Ivo Karlović bio je sa svojih 208 centimetara najviši tenisač. 
 
Robert Prosinečki, također ima titulu Guinnessova rekordera. Naime, on je jedini igrač u povijesti koji je na svjetskom prvenstvu postigao pogotke za dvije reprezentacije.

Veljko Rogošić prvi je maratonac s preplivanih 225 kilometara iz 2006, a Janica Kostelić najuspješnija je alpska skijašica u povijesti Zimskih olimpijskih igara.

Spomenimo i da je Nikola Tesla također Guinnessov rekorder: stvorio je  najdužu umjetnu munju - od 40 metara.

U Guinnessovoj knjizi rekorda našla se čak i jedna predstava: 'Stilske vježbe' najdugovječnija su predstava na svijetu koja s istom postavom glumaca igra već 41 godinu. 
 
No, mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda našli su i neki prirodni fenomeni. Npr. Lukina jama je sa svoja 1392 metra najdublja krška jama. Najveću kravatu izradili su Puljani - 808 metara dugačka kravata 2002. godini omotala je Arenu.

Rekorda, naravno, ima još... 
 
A 9. prosinca u Knjigu će se upisati i hit fm!

Pročitajte više