U samo 20 sati prikupljeno 7575 eura za povratak tijela Vedrana Kohuta u Hrvatsku

Foto: Facebook

POČETKOM 2013. godine Vedran Kohut započeo je avanturu života. Odlučio je dva mjeseca putovati po Europi kao beskućnik sa svojim psom Evelyn, kako bi stekao iskustva koja bi doprinijela problematici beskućništva u Hrvatskoj, ali i Europi.

U 62 dana proputovao je 6000 kilometara i prošao 11 zemalja. Na put je krenuo s pet eura u džepu, diktafonom i malim fotoaparatom, a nerijetko mu se znalo dogoditi da na temperaturama ispod nule prespava pod vedrim nebom. Svoja iskustva opisivao je na svom blogu Muppetofaman.

Stjecajem okolnosti završio je u Irskoj i upoznao mnogo prijatelja. Tamo je njegov život i završio, poginuo je u prometnoj nesreći prošlog tjedna.

Njegova obitelj željela bi da Vedran bude kremiran u Dublinu i da se pepeo vrati u Hrvatsku. Budući da su troškovi za njih preveliki, Vedranovi prijatelji odlučili su pokrenuti crowdfunding kampanju na GoFundMe.com kako bi im to omogućili.

U samo 20 sati prikupljeno je 7575 eura, a novac je doniralo 128 ljudi. Mnogi su se zabrinuli i za sudbinu njegove ljubimice Evelyn, no ona je na sigurnom kod Vedranova prijatelja. 

Pročitajte više