U sirotištu je zanemarivali i zvali "đavoljom". Posvojitelji joj promijenili sudbinu

Foto: Instagram/Profimedia

Michaela DePrince svjetski je poznata balerina koja se pojavljivala u glazbenim spotovima svjetskih zvijezda kao što su Beyoncé i Madonna. Međutim, njen život nije oduvijek bio bajan. Odrastala je u sirotištu gdje su je zvali "đavoljim djetetom", a sve se promijenilo kad je upoznala svoje posvojitelje.

Michaela je rođena u Sierra Leoneu 1995. Roditelji su je nazvali Mabinty, ali nakon što su oboje umrli, ujak ju je poslao u sirotište, gdje je postala samo broj, piše BrightSide.

Objavljuje Michaela DePrincePetak, 18. svibnja 2018.

"Imenovali su nas od 1 do 27. Jedan je bilo najdraže dijete u sirotištu, a 27 najmanje omiljeno", prisjetila se u jednom intervjuu. Michaela je bila broj 27 jer je imala vitiligo, stečenu ograničenu depigmentaciju kože. Zbog toga su je u sirotištu zvali "đavolje dijete".

Zabuna koja joj je promijenila život

Utjehu je pronalazila u svojoj prijateljici iz sirotišta koja se također zvala Mabinty i bila broj 26. Obje su djevojčice voljele pjevati, glumiti i pričati jedna drugoj priče o tome kakav bi njihov život bio da ih netko posvoji. U međuvremenu, žena po imenu Elaine DePrince, koja je živjela u New Jerseyju, sanjala je o posvojenju djeteta. 

Planirala je posvojiti Michaelinu prijateljicu Mabinty. Ali prije nego što je otišla na posvajanje, došlo je do zabune, zabune koja je promijenila Michaelinu sudbinu. "Nazvali su me iz agencije za posvajanje. Rekli su: 'Koju Mabinty usvajate? Imamo ih dvije", prisjetila se Elaine.

Happy Mother's Day to the best mom in the world! I love you with all my heart! I miss you so much and I can't wait to see you this summer! 😘😘❤️

Objavljuje Michaela DePrinceNedjelja, 10. svibnja 2015.

Saznala je da je drugu Mabinty odbilo čak 12 obitelji zbog njezine kožne bolesti. Nakon toga nije dvojila ni trenutka te je odlučila posvojiti obje djevojčice. Elaine kaže da nikada neće zaboraviti svoj prvi susret s Michaelom. "Stajala je ondje prekriženih ruku, jako ljuta. Mislila je da ćemo je i mi odbiti", prisjetila se.

Happy Father’s Day Dad. I know this is your last one and I wish I could be with you today. Dad, without you I wouldn’t...

Objavljuje Michaela DePrinceNedjelja, 21. lipnja 2020.

Danas živi svoj san

No, nisu je odbili, pružili su joj dom pun ljubavi i život kakav ima danas. Naime, Michaela je od ranog djetinjstva sanjala o tome da bude plesačica. Jednom je u sirotištu u jednim novinama vidjela fotografiju balerine. Od tog trenutka sanjala je da jednom i ona bude na pozornici poput žene koju je tad vidjela. To je rekla svojim posvojiteljima koji su se potrudili omogućiti joj da upiše balet.

Prije svog prvog nastupa zamolila je majku da joj kaže vidi li mrlje na njenom tijelu s mjesta na kojem je sjedila u publici. "Rekla sam joj da ne vidim, da izgledaju poput prašine. 'E dobro, sad mogu biti prava balerina', odgovorila mi je", prisjetila se Elaine.

Danas Michaela živi svoj san. Sa 17 godina postala je najmlađa balerina koja je nastupila u Dance Theatre of Harlem u New Yorku. Kasnije ju je angažirao nacionalni balet Nizozemske, a Amsterdam danas naziva svojim domom. Želi da njena priča bude poticaj svima, zbog čega je napisala i autobiografiju, a 2018. je Madonna izrazila želju da režira film o njenom životu. Ipak, to se zasad nije dogodilo.

Pročitajte više