U Split se vraća tajanstvena Vanja: Nogometaša je osvojila kao tinejdžerica

Foto: Instagram

NAKON 13 godina u Hajduk se vraća Nikola Kalinić. Vijest koju je jučer objavio splitski klub izazvala je oduševljenje među navijačima, a teško je povjerovati da se povratku u domovinu ne raduje i Kalinićeva obitelj, supruga Vanja te djeca Mateo i Lota. U inozemstvo su zbog Nikolinog posla otišli 2009. godine.

Nikola i Vanja upoznali su se kao tinejdžeri preko zajedničkih prijatelja, a vjenčali su se kad je on imao 20 godina. Vanja je tada bila u visokoj trudnoći pa su se odlučili imati manje svadbeno slavlje. Sina su dobili 2014. godine, dok im se kćerkica rodila 2019.

Vanja Kalinić nije sklona javnom eksponiranju. Na neko vrijeme je ugasila svoj Instagram profil na kojem je pažnju privlačila modnim kombinacijama, te se pojavljivala samo na suprugovu profilu, no u jednom trenu odlučila se vratiti na tu društvenu mrežu na kojoj je prati više od osam tisuća ljudi.

Potječe iz Trpnja, a diplomirala je na Pomorskom fakultetu. Ipak, svoju karijeru podredila je suprugovoj, a tijekom godina živjeli su u Engleskoj, Ukrajini i Italiji.

Svom suprugu bila je velika podrška tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine, kad je on odbio ući u igru i zamijeniti Marija Mandžukića u 84. minuti dvoboja protiv Nigerije, navodeći kao razlog bolove u leđima. Jasno, to nije bio pravi razlog neigranja. Kalinić je odbio ulazak jer je bio nezadovoljan statusom u reprezentaciji, htio je igrati puno više. 

Izbornik Zlatko Dalić nije želio tolerirati takvo ponašanje i odlučio se na najveću kaznu, izbacivanje iz reprezentacije. Kad je reprezentacija došla do finala, na Kalinićev račun zbijale su se šale, koje je sam potpirio objavom fotografije kako igra biljar dok njegovi suigrači igraju finale protiv Francuza.

Pročitajte više