U Srbiji castinzi za "Velikog Brata"

U SRBIJI se ovih dana odvijaju intenzivne pripreme za početak prvog srpskog Big Brother showa koji će održavati pod nazivom "Veliki Brat". Riječ je o klasičnom i planetarno popularnom "Big Brotheru" koji će se od proljeća prikazivati na beogradskoj Televiziji B92.

Kako javljaju tamnošnji mediji, za sudjelovanje u showu se prijavilo tisuće kandidata. Jučer je tako u Nišu održan jedan u nizu castinga na kojem su organizatori pomno ispitivali i slušali potencijalne stanare.

U Srbiji će se 12 kandidata, tj. svakog tjedna po jedan stanar manje, boriti za naklonost gledatelja i nagradu od 100.000 eura koja će pripasti onom stanaru koji u kući provede svih 100 dana koliko show traje.

Prema onom što je objavio beogradski B92, kuća (lokacija je još uvijek tajna) u kojoj će se show snimati, s dvorištem i hodnicima za kamere zauzima površinu od 600 kvadratnih metara. Unutrašnjost kuće vizualno je, slično kao i u zagrebačkoj BB kući, vrlo šarolika.

Naravno, u kući neće biti mobitela, televizije, Interneta niti bilo kakve komunikacije s vanjskim svijetom. Ukućani će dobiti frižider i štednjak, dok će ostale kućanske aparate (mikser, toster i sl.) morati sami kupiti od novca iz zajedničkog budžeta.

Također neće imati nikakve igrice, poput bilijara i flipera, a svaki tjedan ih očekuju zadaci pomoću kojih će, ukoliko ih uspješno izvrše, povećati kućni proračun i tako imati više novca, kojega obično uvijek nedostaje i to uglavnom za cigarete.

I dok se kuća polako priprema za prihvat stanara, brojni kandidati iz Srbije nadaju se da će upravo oni ući u kuću i postati prvi srpski BB pobjednici.

Spomenimo kako iz producentske kuće Emotion, koja je otkupila prava na prikazivanje showa u Srbiji, kažu da se od preko 5.000 prijavljenih kandidata javilo jako malo djevojaka, no za sada to nisu komentirali.

No, nekoliko se kandidatkinja za BB jučer pojavilo i u Nišu, a jedna od njih, 30-godišnja Maja Đorđević iz Niša je rekla kako želi sudjelovati u showu jer bi joj to bilo veliko životno iskustvo.

"To je ogroman izazov za svakoga. Tu se najbolje može vidjeti koliko je tko jak kao osoba. Svjesna sam da nije lako sto dana živjeti s jedanaest nepoznatih osoba." - rekla je Maja.

Bratislav Stojiljković iz Leskovca tvrdi da mu je jedan od najvećih motiva za prijavu pozamašna suma novca koju osvaja pobjednik, prenosi Blic.

"To nije malo novaca, 100.000 eura. Osim toga, sudjelovanje u "Velikom Bratu" donosi i popularnost, uspjeh, mogućnost probitka... Ali, želio bih i sebe isprobati. Siguran sam da mogu  izdržati do kraja i vjerojatno pobijediti. Imam mnogo aduta..." - smatra 26-godišnji maneken Bratislav.

Međutim, kao i uvijek, ima onih koji sumnjaju da bilo koji kandidat koji nije iz Beograda može ući  u kuću "Velikog Brata".

"Došao sam iz zezancije. Nema šanse da bilo tko iz Niša ili s juga Srbije uđe u show. Jer, tek se treba održati casting u Beogradu, pa zatim drugi krug...  A sigurno je i da će se prijaviti neka medijski poznata osoba." - smatra skeptični Đorđe Medarov, 27-godišnji ekonomist iz Niša.

No, ako je suditi po hrvatskom modelu, takva pretpostavka uopće ne drži vodu, osobito uzme li se u obzir da su gledatelji "Big Brothera" u Hrvatskoj mogli vidjeti kako regija iz koje kandidat dolazi, kao i nacionalna skupina, imaju najmanju važnost u donošenju odluke o tome hoće li se netko od stanara gledateljima svidjeti ili neće.

Bili kako bilo, BB show sve je popularniji na prostoru bivše države, a poznavajući mentalitet naših ljudi, kao i istočnih susjeda, možemo biti sigurni da će se "Veliki Brat" sa zanimanjem pratiti i u Hrvatskoj.

Foto:

Pročitajte više