U "Teoriji velikog praska" pojavljuje se hrvatska zastava i to zbog Sheldona

Foto: Press

"TEORIJA VELIKOG PRASKA" u 12 se godina emitiranja prometnula u jednu od najpopularnijih TV serija svih vremena, a veliku popularnost stekla je i u Hrvatskoj. Mnogi fanovi epizode serije znaju napamet, no ipak je manje onih koji su uspjeli uočiti i neke manje očite detalje.

Među tim detaljima jednom se prilikom našla i hrvatska zastava. Riječ je o drugoj epizodi devete sezone koja se bavi prekidom Sheldona Coopera i Amy Farah Fowler.

U svojoj YouTube emisiji "Fun With Flags" ispred Sheldona se tako nalazi i hrvatska zastava, okružena onom Bosne i Hercegovine te Crne Gore i Slovenije. Emisiju je Sheldon u toj epizodi posvetio zemljama koje su "prekinule".

To nije prvi put da se Hrvatska spomenula u toj humorističnoj seriji. U četvrtoj epizodi druge sezone, Howard se šali da "stotine Hrvatica čeka da im se Leonard javi". "Svezazelenukartu.com?", izgovara tad Leonard.

Hrvatska obilježja pojavljuju se i u seriji "Malcolm u sredini", a razlog je Loisina pomalo zločesta majka Ida koja je porijeklom iz nepoznate istočnoeuropske zemlje koju inače naziva samo "stara zemlja". Sudeći prema epizodi s hrvatskim obilježjima - riječ je o Hrvatskoj.

Pročitajte više