U Trogiru usidrena jahta Bernieja Ecclestonea vrijedna 35 milijuna dolara

Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL

SVI SU ljubitelji glamura i svijeta poznatih dosad čuli za Petaru, (najblaže rečeno) luksuznu jahtu milijardera Bernieja Ecclestonea. Trogirani i njihovi gosti danas su je i ugledali jer je usidrena u trogirskoj luci.

"Petara" je zapravo kombinacija imena njegovih kćeri Petre i Tamare. Jahta je duga 58 metara, ima 12 kabina (pola za posadu, pola za goste) a 2005. godine ju je dizajnirao Osman Tanju Kalaycioglu. Može postići brzinu od 18 čvorova, teška je 860 tona, a procjenjuje se na 35 milijuna dolara.

Tijekom godina ugostila je najveća imena biznisa i šoubiznisa, a posebice se svidjela tadašnjim supružnicima Jennifer Lopez i Marcu Anthonyju, koji su na njoj uživali nekoliko puta.

Nije novost da slavni bogataš i nakon razvoda od Slavice Ecclestone i dalje rado dolazi u Hrvatsku. Ne samo to, s bivšom suprugom se redovito druži - na njegovoj su jahti zajedno ljetovali 2016. u Dubrovniku i dokazali da su nakon 24 godine braka, a onda i razvoda u kojem se dijelilo ogromno bogatstvo, ostali dobri prijatelji.

Pročitajte više