U Vukovaru nakon 29 godina pronađen sanduk pomoći iz 1991., evo što je u njemu

Foto: 123 rf

U VUKOVARU je nakon 29 godina pronađen paket pomoći za tamošnju bolnicu, sanduk s padobranom koji je izbačen iz aviona nad tad okupiranim Vukovarom u jesen 1991. 

Kako piše Glas Slavonije, u njemu se nalaze medicinske potrepštine za pomoć bolnici koje su tad pripadnici Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek na noćnim letovima dostavljali Vukovaru jer se tad nije mogla osigurati opskrba grada. 

Sanduk je ovog ljeta slučajno pronašao jedan osnovnoškolac.

"U ljeto ove godine taj je sanduk slučajno pronašao učenik vukovarske osnovne škole. Na Lušcu, na obali Stare Vuke. Djelatnici Memorijalnog centra skupili su sadržaj sanduka 23. listopada i odnijeli predmete u MCDRVU", ispričao je Krunoslav Šeremet, ravnatelj vukovarske Javne ustanove, koja od svog osnivanja 2013. svojim djelovanjem "čuva, istražuje i promiče" sjećanje na Domovinski rat i bitku za Vukovar.

Pronađeni "darovi s neba", kako se za te pakete govorilo u ratnom Vukovaru, sad su, navodi Glas Slavonije, u lošem stanju, nagrizeni zubom vremena i atmosferskim prilikama. 

Ravnatelj Šeremet kaže kako će stručne službe evidentirati svaki predmet, zaštititi i tako nastojati sačuvati taj vrijedan nalaz koji će biti, dodaje, primjereno izložen u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru. 

Pročitajte više