U Zagreb se vraća božićna idila: Evo kako će ove godine izgledati Advent

Foto: Igor Kralj/Sandra Simunovic/PIXSELL

OVOGODIŠNJI Advent u Zagrebu počinje 26.11. i trajat će do 7.1., a održat će se na 20 lokacija u gradu.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnjoj je presici rekao da mu se čini da idu prema najboljem Adventu ikad. Održat će se više od 100 koncerata, rekao je. Lampice na Zrinjevcu upalit će se 26.11. u 20 sati.

 

Plato Grade, Strossmayerovo šetalište istok i zapad, Park Bele IV., tunel i park Grič, Europski trg, Trg bana Jelačića, Zrinjevac, Strossmayerov trg, Tomislavac i Trg Franje Tuđmana neke su od lokacija na kojima će se ove godine odvijati zagrebački Advent.

 

Uređena će biti i Stara Vlaška, prolaz Oktogon te prostor ispred HNK. Klizalište na Tomislavcu će ove godine zauzimati puno manje zelene površine, najavljuju ga kao "eco friendly klizalište". Na Trgu Franje Tuđmana nalazit će se zabavni park.

Muzeji, kazališta...

U Adventu će sudjelovati i novootvoreni Muzej Ikona, u Muzeju grada Zagreba održat će se radionice puhanja staklenih kuglica, žive božićne jaslice ove godine najvjerojatnije će biti na Opatovini. Za vrijeme Adventa održat će se brojni glazbeni festivali, u vanjskim i zatvorenim prostorima. Sudjelovat će i Etnografski muzej te Hrvatski školski muzej i Muzej čokolade, a u adventskom programu sudjelovat će i neka kazališta poput Male scene.

I ove godine održavat će se i Advent u Zoološkom vrtu.

Zoran Đukić je i ove godine dizajnirao vizuale Adventa u Zagrebu, a ove godine i tramvaji će biti oslikani adventskim vizualima.

Pročitajte više