U zagrebačkim trgovinama zavladala božićna ludnica, pogledajte fotke

Foto: Karlo Klasić/Index

JOŠ nas točno 51 dan dijeli od mnogima omiljenog blagdana Božića, a u zagrebačkim trgovinama božićno ludilo već je započelo.

Prošetali smo nekim od najpoznatijih trgovina i na njihovim policama ugledali brojne ukrase, figurice Djeda Božićnjaka, kuglice za bor, girlande, slatkiše omotane u božićne motive itd.

Mnogi kupci nisu gubili vrijeme te su svoje košarice već napunili svim potrepštinama za jedan od najiščekivanijih dana u godini.

Psiholozi: Božićni ukrasi pozitivno utječu na raspoloženje

Iako će se možda nekima ovaj potez trgovina učiniti preuranjenim, kako pokazuju neka istraživanja, ranije kićenje bora i kuće pozitivno utječe na raspoloženje ljudi.

"Postoji mnogo razloga zašto netko želi ranije staviti ukrase, a ipak najznačajniji je nostalgija za čarolijom. U svijetu punom stresa ljudi traže stvari koje ih usrećuju, a božićni ukrasi bude te posebne osjećaje koji se vežu uz sreću i djetinjstvo", rekao je prije nekoliko godina britanski psiholog Steve McKeown.

"Nostalgija pomaže povezati ljude s njihovom prošlošću i pomaže im razumjeti svoj identitet. Za mnoge je rano postavljanje božićnih ukrasa način da se ponovno povežu sa svojim djetinjstvom", složila se s njim i američka psihologinja Amy Morin.

Stižu i božićni filmovi

Ovih dana na Netflix su stigli i prvi božićni filmovi.

Više o tim naslovima možete doznati OVDJE.

Pročitajte više