U zagrebačkoj župi organiziran tečaj na kojem žene za 120 kn uče o plodnim danima

Foto: Robert Anic/Davor Puklavec/PIXSELL

ZAGREBAČKA župa Duha Svetoga na Jarunu organizira "tečaj prirodnog planiranja obitelji" u sklopu kojega će polaznice i polaznike učiti o praćenju plodnih i neplodnih dana kod žena.

"Naučite pratiti plodne/neplodne dane, a prije svega saznajte: Što je istina o čovjekovom tijelu, o plodnosti? Kako živjeti bračni odnos u skladu s Božjim naumom? Što znači biti otvoren životu i živjeti odgovorno roditeljstvo? Je li kontracepcija rješenje?", piše u obavijesti na stranici e-župe. 

Tečaj će se održavati u crkvi svete Mati Slobode. Oni koji požele u crkvi doznati kako pratiti plodne dane morat će platiti 120 kuna kotizacije. 

"Iako tečaj govori o otajstvu žene, muškarci su itekako dobrodošli. Upoznajte snagu, moć i otajstvenost ženskog tijela", poručili su.

Među predavačima sestra Ladislava Ilčića i don Damir Stojić

Predavači su Marija Ćurlin, predsjednica Centra za prirodno planiranje obitelji, Ivana Vrbanić, podučavateljica Billingsove ovulacijske metode, i, naravno, don Damir Stojić. Inače, Marija Ćurlin je sestra Ladislava Ilčića te je na parlamentarnim izborima 2011. bila na drugom mjestu liste HRAST-a.

2012. godine kritizirala je tad najavljeni zdravstveni odgoj u školama tvrdeći da ''nameće homoseksualnu propagandu".

Pročitajte više