U Zagrebu održan koncert u čast Tomislavu Ivčiću, okupljenima se obratila njegova kći

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održan je koncert u sjećanje na Tomislava Ivčića pod nazivom Tomislav Ivčić - 30 godina nakon.

Velikom zadarskom glazbeniku u čast zapjevali su Mladen Grdović, Jure Brkljača, Jasna Zlokić, Boris Novković, Jacques Houdek, Neno Belan, Ivana Kindl, Hari Rončević, Sanja Doležal, Marinko Zec i Vladimir Kočiš Zec iz Novih Fosila te brojni drugi.

Publici se obratila i Ivčićeva kći Izabela, jedna od organizatorica koncerta. "Ovo je koncert za dječaka koji je počeo sanjati velike snove u Zadru, a ostvario ih u Zagrebu", rekla je Izabela okupljenima.

Ove godine navršeno je 30 godina od smrti Tomislava Ivčića. U njegovom rodnom Zadru počast mu je odana ljetos velikim koncertom na zadarskom Forumu. 

Poginuo 1993. u prometnoj nesreći

Tomislav Ivčić poginuo je 4. ožujka 1993. godine u prometnoj nesreći u Zagrebu. Ivčić je svojim Mercedesom pokušao izbjeći pješakinju koja je istrčala na kolnik. Prešao je u traku za suprotni smjer i frontalno se sudario s BMW-om. U nesreći su poginuli on, pješakinja i suvozačica u BMW-u.

Tada je zadarski glazbenik sa zagrebačkom adresom bio jedna od najvećih domaćih zvijezda. Iza sebe je ostavio brojne pjesme. Napisao je preko 200 pjesama i tekstova te snimio 23 albuma koji su prodani u 2.5 milijuna primjeraka. Njegove najpoznatije pjesme su Otrov s tvojih usana, Kalelarga, Stop the war in Croatia i Večeras je naša fešta.

Pročitajte više