U Zagrebu se idući vikend održava veliki festival, stižu poznata svjetska imena

Foto: PR

OD 3. do 5. lipnja na zagrebačkom Jarunu održava se drugo izdanje LMF (Let the Music be Free) festivala. Ovaj festival za sve ljubitelje elektronske glazbe u Zagreb dovodi bogat lineup od čak 40 imena raznih žanrovskih usmjerenja elektronske glazbe.

Tu su neka od velikih imena koja stižu ravno s velikih svjetskih pozornica, a stižu i underground zvijezde i aktualni DJ-evi koji još nisu viđeni u Zagrebu ili Hrvatskoj. Evo koga sve imate priliku poslušati idući vikend na ovom trodnevnom tulumu na Jarunu.  

Fisher

Jedan od headlinera LMF festivala je australski DJ, hitmaker i producent Fisher. On je trenutačno jedna od najvećih zvijezdi elektroničke glazbe i zauzima stabilnu poziciju na Top 100 DJ Mag listi najboljih svjetskih DJ-eva, kako u mainstream kategoriji, tako i u kategoriji alternativnih žanrova elektronske glazbe.

Ovaj tech house DJ poznat je po milijunskim pregledima i streamovima na glazbenim platformama, a mnogi ga znaju po planetarno popularnom hitu Losing It. Pjesma je doživjela mnoštvo vrlo uspješnih remiksa i postala pravi plesni klupski hit, a Fisheru je donijela i nominaciju za Grammy. Prije samo dva mjeseca nastupio je na velikom festivalu Ultra Miami u SAD-u, a sada ćemo ga imati priliku vidjeti i u Zagrebu.

Artbat

Radi se o ukrajinskom DJ dvojcu, koji će na zagrebački Jarun doći pokazati zašto ih nazivaju kijevska senzacija sa svjetskim potencijalom. Ime Artbat nastalo je skraćeno od imena Artur i Batish, a radi se o dvojici prijatelja koji su s kijevske underground techno scene postali jedni od najtraženijih izvođača na svjetskoj elektronskoj sceni. Prošle godine DJ Mag ih je pozicionirao na 42. mjesto najboljih svjetskih DJ-a na underground sceni.

U Zagreb dolaze nakon što su u travnju nastupili na velikom svjetskom festivalu Coachella, a početkom godine odradili su i turneju u Argentini. Osim toga, svirali su na popularnim festivalima kao što su Tribe Festival i Warung Day Festival u Brazilu, Fusion Festival u Njemačkoj, Awakenings u Nizozemskoj i Tomorrowland u Belgiji.

Gorgon City

U Zagreb prvi put stiže i popularni londonski producentski DJ dvojac i underground house zvijezde, Gorgon City. Oni na svom YouTube kanalu bilježe više od 300 milijuna pregleda, a njihovi nastupi opisuju se kao hipnotizirajuće i sneno bass-heavy iskustvo s atmosferom spektakla i dozom mističnosti.

Hrvatskoj publici su se predstavili prošlog ljeta kad su na vidikovcu Biokovo Skywalk snimili spot za Cercle, jednu od najpopularnijih videoprodukcijskih kuća elektronske glazbe. Na Jarunu ćemo moći poslušati neke od njihovih najvećih hitova poput Ready For Your Love, Imagination, All Four Walls, House Arrest i mnogih drugih.

Claptone

Jedan od headlinera je i slavni DJ i producent Claptone, koji se vraća pred zagrebačku publiku nakon nastupa na premijernom izdanju LMF festivala prošle godine. Radi se o mističnom DJ-u čije je ime svima poznato, no zahvaljujući zlatnoj venecijanskoj maski koju nosi na svim svojim nastupima, nitko zapravo ne zna o kome se radi.

I on je ove godine nastupio na festivalu Ultra Miami, a može se pohvaliti i time da su mu pjesme remiksirali ni manje ni više nego slavni Pet Shop Boysi. Claptone zauzima visoko 3. mjesto na ljestvici najboljih DJ-a u kategoriji underground elektronskih glazbenih žanrova prema izboru čitatelja DJ Maga i 32. mjesto na mainstream ljestvici.

Nora En Pure

Zagrebačka publika imat će priliku čuti i neke od moćnih predstavnica ženske elektronske scene. Jedna od njih je i Nora En Pure, koja se trenutačno nalazi na 59. mjestu najboljih svjetskih mainstream DJ-a i 10. mjestu najboljih DJ-a u underground kategoriji po izboru čitatelja DJ Maga. Od milja je zovu i gospodaricom deep housea.

Sve je popularnija u svijetu i već je nastupima oduševila publiku na ogromnim svjetskim festivalima poput Coachelle, Tomorrowlanda i Burning Mana, a sad će i publika na Jarunu moći uživati u njezinom DJ setu koji karakterizira atmosfera ljetne melankolije, uz dozu nepredvidivosti.

Još mnogo domaćih i stranih imena

Uz spomenute izvođače predstavit će se i popularni mančesterski duo Solardo, koji se proslavio obradom kultne pjesme Move Your Body i koji trenutačno zauzima 21. mjesto na DJ Mag ljestvici najboljih svjetskih DJ-a u underground kategoriji. Tu je i još jedna od najpopularnijih ženskih izvođačica, Miss Monique, koja će donijeti svoj karakteristični progressive house zvuk.

Stiže i duo Phil & Derek, koji stoje iza poznate livestream platforme Cercle, a pred jarunskom publikom nastupit će i Mark Knight, poznati britanski DJ i producent i drugi najprodavaniji izvođač Beatporta, najveće online platforme za prodaju elektroničke glazbe. Uz njih, prvi vikend u lipnju Zagrepčane će svojim DJ setovima rasplesati mnogi drugi izvođači s domaće i strane elektronske scene. 

Ako još niste nabavili svoje ulaznice za ovaj elektronski spektakl, možete ih kupiti ovdje i pridružiti se ovogodišnjem LMF festivalu koji donosi dobru vibru, još bolju glazbu i nezaboravnu atmosferu koju ćete još dugo pamtiti. 

Sadržaj donose Index i LMF festival u suradnji te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više