U zraku je više od 30°C, a ljudi u Splitu kupuju božićne ukrase

Foto: Index

POČETAK je srpnja, u Splitu je već danima temperatura iznad 30°C, a u jednom dućanu u Bosanskoj ulici sviraju All I Want for Christmas is You i slični božićni hitovi na repeat. Dućan prodaje samo božićne ukrase, a ovih dana posjetitelja je više nego inače.

Christmas Shop u Splitu radi tijekom cijele godine, a posebno je živo u ljetnim mjesecima kada oduševljeni turisti u kratkim hlačicama i sa šeširima ulaze u trgovinu i kupuju ukrase za Božić. 

 

Voditeljica dućana Antonia Ivanda kaže da su pri otvaranju bili inspirirani sličnim dućanima u inozemstvu. Christmas Shop u Splitu otvoren je prošle godine u ljetnim mjesecima, a posao je odmah krenuo odlično. 

Umjesto kineskih črčkarija, hrvatski proizvodi

Christmas Shop u Splitu ima sjajnu ponudu. Umjesto kineskih črčkarija, dućan je prepun hrvatskih proizvoda koje izrađuju obrti iz svih dijelova Hrvatske. Antonia Ivanda kaže da su među turistima posebno popularni ukrasi za bor s motivima Splita, kao i ukrasi u obliku hrvatskog tradicijskog nakita.

Dućan je prepun jaslica, kuglica za bor, lutkica, orašara, medvjedića s božićnim i tradicionalnim hrvatskim motivima. Nama su posebno za oko zapele lutkice u narodnim nošnjama iz svih krajeva Hrvatske koje za ovaj dućan izrađuje obrt Arlene iz Siska.

Uskoro se otvara sličan obrt i u Zadru

Antonia Ivanda kaže da su isti dućan otvorili i u Poreču, a uskoro će ovakav dućan biti otvoren i u Zadru.

"Lokalci su bili prilično sumnjičavi prema božićnom dućanu u ljetnim mjesecima, ali su se sada svi naviknuli. Posla ima, turisti žele hrvatske suvenire na svojim božićnim drvcima i kupuju ih", kaže nam.

Pročitajte više