Umro od tuge za prijateljem: Ova priča o ljubavi psa i čovjeka slomit će vam srce

Screenshot: RT

RUSKI umirovljenik iz Bratska, 77-godišnji Vladimir Davidov dva je mjeseca uzaludno tragao za svojim psom, a nakon toga preminuo je u bolnici.

Tužan završetak njegovog života dirnuo je brojne Ruse, a priča o umirovljeniku i nestalom najboljem prijatelju proširila se i izvan granica Rusije-

Davidov je do samog kraja, bez obzira na vremenske neprilike, tražio svog njemačkog ovčara Jana. Sumnja se da su psa ukrali lopovi, a Davidov je danima oslonjen na štake hodao s natpisom "Pomozite mi naći mog prijatelja".

"Jan je bio moj jedini partner u životu", rekao je nesretni starac.

U potragu za psom kojeg su voljeli svi susjedi uključili su se i volonteri. Davidov je krajem ožujka završio u bolnici, a prvog dana travnja je preminuo od infarkta. Tako je njegova posljednja želja, da vidi Jana prije smrti, ostala neispunjena.

Volonterka Daria Tatarnikova na društvenim je mrežama objavila obavijest o smrti starca i pozvala sve dobre ljude koji su tražili Jana da pomognu u organizaciji pokopa. Naime, Davidovova sestra je u Ukrajini pa će trebati vremena da je kontaktiraju. Pozvala je ljude da doniraju nešto novca, a samo preko vikenda prikupljeno je 1500 dolara. Siberian Times piše da će se dio novca potrošiti za izradu spomenika starca i njegovog vjernog pratitelja. Iako je Davidov preminuo, volonteri i dalje traže Jana. 

Pročitajte više