Učitelji u ovu školu dolaze u suknjama, a razlog je stvarno poseban

Foto: Twitter

UČITELJI osnovne škole Virgen de Sacedon u Valladolidu Manuel Ortega i Borja Velazquez odlučili su početkom svibnja na nastavu dolaziti u suknjama. 

Razlog tome je nedavno maltretiranje jednog učenika zbog njegove majice koja je na sebi imala motive japanskih anime crtića. Bio je žrtva homofobnih uvreda, a na kraju je taj komad odjeće i skinuo kako bi maltretiranje prestalo, piše Bored Panda. 

Ortega i Velazquez dio su pokreta Clothes Have No Gender (u prijevodu "odjeća nema spol") koji je svoj vrhunac doživio krajem prošle godine, no nedavno je ponovno počeo privlačiti pažnju. Ideja iza pokreta je promicanje tolerancije, poštivanja i raznolikosti.

Dvojac je djeci htio poručiti da riječi bole te da je vrijeme za promjenu, rekli su za El Pais, najčitanije španjolske online novine. Između ostalog, uče ih da je u redu da dečki kuhaju te da djevojke pokazuju interes za nogomet.

Prošle je godine jedan učenik srednje škole u Bilbau izbačen s nastave jer je nosio suknju, a to je rezultiralo mnogim profesorima i učenicima da odjenu sporni komad odjeće u školu u znak prosvjeda.

Pročitajte više