Udana profesorica spavala s petoricom učenika u elitnoj katoličkoj školi

Foto: Facebook

UDANA profesorica povijesti spavala je s najmanje pet učenika u kršćanskoj školi u Južnoafričkoj Republici, otkrila je istraga.

Otkriveno je da je Fiona Viotti (30), nećakinja bivšeg južnoafričkog nacionalnog ragbi trenera Nicka Malletta, spavala s tinejdžerima u jednoj od najelitnijih škola u Cape Townu između 2013. i 2019. godine.

Škola je pokrenula istragu nakon što je 18-godišnji učenik tvrdio da je bio upleten u intenzivan seksualni odnos s njom, rekavši da je ona postala manipulativna kad je pokušao završiti tu vezu.

Viotti, koja je trenirala i vaterpolo ekipu, dala je otkaz prošli mjesec, samo nekoliko dana prije nego što su navodi objavljeni. Istražitelji koje je angažirala škola otkrili su da je spavala s učenicima najmanje šest godina.

Afere su se odvijale i prije i nakon što se udala za 32-godišnjeg Pava Viottija 2018. godine, navodi se u izvješću o skandalu. Viotti je snimala i eksplicitne snimke koji su kružili školom i online, no istražitelji nisu uspjeli otkriti kome ih je prvotno slala.

Iako se neće suočiti s bilo kakvom disciplinskom mjerom iz škole jer je već podnijela ostavku, lokalni mediji izvijestili su kako će teško više raditi u školi. Iako se nagađa da Viotti nije prekršila ni jedan zakon, učenici s kojima je spavala mogu je privatno tužiti.

Otkako je skandal izašao u javnost, ona se nije oglašavala, a njezin odvjetnik William Booth ranije je rekao da posjećuje psihijatra.

Njezin suprug koji se odvojio od nje također je odbio komentirati slučaj.

Fionin otac također je učitelj povijesti u istoj školi, u kojoj trenira i ragbi ekipu, dok je njezin djed bivši ravnatelj te škole.

Bishop's Diocesan College privatna je škola koju je 1849. utemeljio biskup Robert Gray kako bi podučavala kršćanske vrijednosti i školovala sinove kolonijalista u Cape Townu i pohađanje košta 15.000 funti godišnje, prenosi Daily Mail.

Viotti je bivša manekenka koja je bila vaterpolo zvijezda u tinejdžerskim danima. Godine 2009., godinu dana nakon što je upoznala budućeg supruga, pojavila se u magazinu Sports Illustrated u rubrici "ljepotice iz sporta".

Zaljubili su se 2008. godine, a vjenčali u rujnu lani. Mnogima su se činili kao savršen par i planirali su obitelj zajedno sve dok skandal nije izašao na vidjelo.

Pročitajte više