Udane žene priznale zašto varaju muževe, a najčešći razlog je najčudniji

Foto: Instagram

SPISATELJICA Alicia Walker provela je godinu dana ispitivajući žene koje varaju svoje supružnike i došla do zaključka da to rade ''jer vole svoje muževe i žele sačuvati svoj brak''.

Profesorica sa Sveučilišta u Missouriju razgovarala je s 50 žena koje varaju ili su varale svoje muževe i samo njih tri htjele su raskinuti svoje brak, dok ostale misle kako su ih afere učinile boljim suprugama. U svojoj knjizi The Secret Life of Cheating Wives autorica je otkrila kako žene najčešće varaju jer imaju siromašan ili gotovo nikakav seksualni život kod kuće, a mnoge su kao razlog navele nedostatak orgazma.

''Njihovi postupci si iskalkulirane, namjerne odluke kojima su dobile ono što im je nedostajalo u braku. One su stvarno varale kako bi ostale u braku, što je bilo poprilično iznenađujuće'', kaže Alicia koja smatra da postoji šest razloga zbog kojih žene varaju.

1. Žele sačuvati svoj brak

2. Nemaju seksualni život kod kuće

3. Osjećaju se moćno

4. Vraćaju kontrolu nad svojim životom

5. Žele raznolik seksualni život

6. Zbog emocionalnih razloga

Autorica knjige kaže kako mnoge od žena koje je ispitivala nisu imale odnose s muževima godinama, a neke i desetljećima te smatra da zaslužuju seks ako ga žele, prenosi The Sun.

''Neke priče bile su stvarno tužne. Jedna žena pričala mi je o zdravstvenim problemima s kojima joj se suprug bori. Pojadala mi se koliko je sve to bolno jer ga još uvijek voli, ali zbog nedostatka seksa pretvorila se ogorčenu osobu koja je sve iskaljivala na mužu dok nije našla ljubavnika. Tad se njihov brak popravio'', priča autorica knjige.

''Većina žena mi je rekla da vole svoje muževe. Pričale su kako su dobri očevi i prijatelji. Za njih nije postojao treći izbor, mogle su ili naći ljubavnika ili se razvesti, odvesti djecu od oca i slomiti svima srca'', dodaje Alicia objašnjavajući kako potpuno razumije njihov izbor.

Pročitajte više