Ugledan znanstvenik tvrdi: Stvorili su hibrid čovjeka i majmuna, a zatim ga ubili

Ilustracija: Instagram

EVOLUCIJSKI psiholog Gordon Gallup tvrdi da je znanost uspjela stvoriti hibrid čovjeka i čimpanze, u bizarnom i nadasve kontroverznom eksperimentu koji se navodno odigrao dvadesetih godina prošloga stoljeća.


Prema Gallupovim riječima, njegov bivši profesor s uglednog američkog fakulteta u Atlanti povjerio mu je da je bio dio uspješnog eksperimenta u kojem je ženka čimpanze umjetno oplođena ljudskom spermom, nakon čega je uspješno rođeno i živo mladunče: napola čovjek, napola majmun.

"No nakon nekoliko dana znanstvenike su počele mučiti etičke i moralne dileme pa je mladunče na kraju eutanazirano", rekao je Gallup za The Sun, dodajući da nema razloga ne vjerovati uglednom profesoru. Ipak, njegovo ime nije želio otkriti.

Slični eksperimenti podigli su puno prašine početkom prošlog stoljeća kada je ruski znanstvenik Ilija Ivanovič Ivanov također pokušao provesti isti eksperiment, no bez uspjeha. Ivanov je također pokušao učiniti i obratnu stvar - oploditi žensku jajnu stanicu spermom majmuna, no njegovi su eksperimenti zaustavljeni.

Krajem pedesetih godina na naslovnice je pak stigao Oliver, čimpanza za koju se tada sumnjalo da je napola čovjek, budući da je mogao hodati uspravno. No 1996. godine provedena su istraživanja koja su pokazala da je Oliver imao 48, a ne 46 kromosoma - dakle, bio je "čistokrvna" čimpanza.

Oliver je uginuo 2012. godine, u dobi od 55 godina.

Pročitajte više