Ukrajinski pijanist svira za ljude po skloništima: Vani je strašno, treba nam odmor

Screenshot: BBC

DOK ruske snage napadaju gradove diljem Ukrajine, mnogi su se ljudi preselili u skloništa ili podrume zgrada na sigurno, a iznimka nije ni pijanist Maksym, koji posljednje dane provodi u skloništima uz svoju obitelj i klavir.

Maksym je za BBC ispričao o svom iskustvu sviranja u ovim kriznim vremenima.

"Kada pogledam vani, čujem metke kako pucaju", rekao je.

Ukrainian pianist on playing music in bomb shelters

"I've brought this piano to the shelter and played music" As Russian forces attack cities around Ukraine, many people have moved into bomb shelters or basements of buildings to stay safe... Maksym told Colin Murray how he’s been playing music to provide “relaxation” for himself and those sheltering with him.

Objavljuje BBC Radio 5 live u Petak, 4. ožujka 2022.

"Zapravo je jako strašno. Svake noći kad zaspem, moj sat mi kaže da su moji otkucaji srca na 100 u minuti. Zbog toga sam shvatio da mi treba opuštanje i odmor", dodao je i objasnio kako je uzeo sinov klavir i počeo svirati na njemu po skloništima.

"Svima se sviđa i svi mi govore da super sviram, ali ja znam da nisam toliko dobar. Znam da mi ne vjerujete, ali tek sam se prije tri mjeseca počeo ozbiljno baviti sviranjem."

"Nadam se da će se uskoro u skloništu pojaviti netko tko će svirati bolje i da ćemo zajedno pjevati, a do tad smo samo djeca i ja zaduženi za to", zaključio je.

Pročitajte više