Ukrao cimeru listić od 10 tisuća dolara pa saznao da je dobitak 10 milijuna

Foto: Instagram

MUŠKARAC je uhićen nakon što je navodno ukrao dobitni listić od 10 milijuna dolara (oko 64 milijuna kuna) od svog cimera.

Adula Saosongyanga policajci su dočekali dok je pokušavao pokupiti jackpot od službenika lutrije u Kaliforniji, a priču je na Facebooku, uz fotografiju uhapšenog 35-godišnjaka, objavila policija u Vacavilleu.

Drama je započela kad je Adulov cimer, čini identitet nije otkriven policiji, otišao u trgovinu Lucky u Vacavilleu, blizu Sacramenta, i kupio strugalicu za 30 dolara.

Ispostavilo se da je listić dobitan, a cifra je bila pozamašna - 10 milijuna dolara. No dobitnik nije shvatio koliko novca je dobio, nego je mislio da je dobio "samo" 10 tisuća dolara.

Zatim se vratio kući i vijest podijelio s cimerima. Sljedeći dan otišao je pokupiti dobitak, no rekli su mu kako njegov listić nije dobitan.

"Osumnjičio je jednog od svojih cimera da su mu ukrali dobitni listić dok je spavao i odmah to prijavio policiji. Sljedeći dan njegove sumnje su se pokazale opravdanima kad je Adul Saosongyang pokušao unovčiti listić", rekli su iz policije.

"Sljedeći dan Saosongyang se javio u lutriju, gdje su istražitelji počeli rutinsku istragu, kao što to čine sa svim dobicima većim od 600 dolara. Kao dio procesa, posjetili su trgovinu Lucky, gdje su doznali da bi listić mogao biti ukraden", opisala je policija na Facebooku.

"Tad su istražitelji iz lutrije i detektivi iz Vacavillea počeli uspoređivati zabilješke i raditi zajedno na ovoj istrazi krađe. Utvrdili su da je cimer kupio sličnu strugalicu, obradio je i zamijenio za dobitnu."

U ponedjeljak su Adula "pozvali" da pokupi dobitak, no umjesto velike proslave dočekala ga je policija i uhitila. 

Pročitajte više