Uloga po kojoj ćete najviše pamtiti Gregurevića na kraju mu je zadavala probleme

Screenshot: HRT

IVO GREGUREVIĆ često je govorio da želi da ga se pamti samo po njegovim ulogama, a čini se da će ga hrvatska publika u sjećanju najviše nositi po jednoj od njegovih posljednjih uloga, onoj Marka Kosmičkog u seriji "Odmori se, zaslužio si".

Tako barem pokazuju rezultati ankete koju smo jučer stavili pred vas. Odabrali smo deset najpoznatijih uloga Ive Gregurevića (svjesni da smo neke zaista nepravedno izostavili) te vas upitali po kojoj ćete ga vi najviše pamtiti.

Prvo mjesto zauzeo je lik Marka Kosmičkog, a drugo (sa samo deset glasova manje) Cince Kapulice iz filma "Kad mrtvi zapjevaju". Treći je završio lik Netjaka iz Velog mista.

"Odmori se, zaslužio si" s emitiranjem je krenula početkom 2006. godine, a nastala je prema ideji Snježane i Gorana Tribusona. 2014. godine emitirana je posljednja epizoda. Serija prati život obitelji Kosmički kojoj je na čelu čangrizavi otac Marko, službenik u katastru. 

Zadnja klapa serije pala je u lipnju 2013. godine. Doznalo se tad da je jedan od razloga prestanka snimanja bio i taj što je Ivo Gregurević osjećao sve veći umor na snimanjima te mu je bilo sve teže pamtiti tekst.

"Ne bih željela takve stvari komentirati. Već sam rekla sve što sam imala na tu temu. Mogu samo reći da je snimanje postalo prenaporno. Radno vrijeme od 12 sati nikako nije za ljude od 60 godina", kazala je te 2013. za Index Vera Zima u kratkom telefonskom razgovoru.

Pročitajte više