Uloge zbog kojih se holivudske zvijezde crvene: Neki od najgorih izbora velikih zvijezda

KADA se prisjete nekih uloga na koje su u svojim karijerama pristajali, mnogi holivudski glumici vjerojatno se zacrvene u licu. Popcrunch je napravio listu uloga koje glumcima i glumicama, koji su sada velike svjetske zvijezde, sigurno nisu ostale u najljepšem sjećanju.

Oskarovac Benicio del Toro debitirao je na velikom ekranu ulogom Dukea Dog-Faced Boya u filmu "Big Top Pee-Wee" iz 1988. godine. Tada je još bio daleko od popularnosti i slave koju je postigao nekih desetak godina poslije, osobito nakon što je snimio "Traffic". Da se može vratiti kroz vrijeme, teško da bi ponovno pristao igrati nakazu kao tada.

Nikome nije bilo baš najjasnije što je Cubi Goodingu Jr. trebala uloga u "Ludom krstarenju". Oskarovac tamo glumi lažnog homoseksualca na krstarenju brodom na kojem se nalazi gomila prekrasnih žena. Film je snimljen 2002. godine, a vjerojatno ni Cuba nije imao dovoljno živaca pogledati ga do kraja.

Nicolas Cage među svoje bi pogreške vjerojatno uvrstio ulogu u filmu "Valley Girl". Romantična komedija iz 1983. godine prvi je film u kojem se glumac pojavio pod tim imenom, a radnja mu se bazira na Shakespeareovoj priči o Romeu i Juliji. Nicolas bi danas takvu ulogu sigurno odbio.

Matthew McConaughey je snimio popriličan broj loših filmova, a teško se prisjetiti ijednog koji bi se mogao nazvati barem dobrim. No, uloga Vilmera Slaughtera u filmu "The Return of the Texas Chainsaw Massacre" sigurno će mu ostati u sjećanju kao najveći trash od svih. U njemu Matthew glumi kamiondžiju ubojicu s kibernetičkom nogom, a u filmu, koji je izašao 1994. godine, glumi i Rene Zellweger.

Već je dovoljno neugodno samo po sebi biti Vanilla Ice, ali kada se taj tip pojavi u filmu "Cool as Ice", poniženje je još veće. Nakon što je izašao taj film, najveće holivudsko smeće u usporedbi s njim izgledalo je kao mogući dobitnik Oscara.

Ben Kingsley kao Guru Tugginmypudha još je jedno u nizu poniženja. Čim je čuo kako se zove lik kojeg treba glumiti u filmu , Kingsley se trebao zaputiti do svog menadžera i palicom za golf mu zahvaliti na toj ulozi. U komediji iz 2008. godine glume i Mike Myers, Jessica Alba te Justin Timberlake.

Jedna od legendarnih uloga Sylvestera Stallonea zbog koje se sigurno ponekad zacrveni je ona u porniću "The Party at Kitty and Stud`s". Ima i onih kritičara koji misle da mu je taj film još i jedan od boljih koje je snimio.

Jennifer Aniston odigrala je tonu blesavih uloga u karijeri, no ona u filmu "Leprechaun" sigurno je negdje pri samom vrhu ljestvice. Uloga u tom hororu iz 1993. godine ponuđena joj je prije ogromne slave koju je postigla s "Prijateljima", a nakon te serije, teško da bi ikada pristala glumiti u nekom ostvarenju sličnom "Leprechaunu".

Na kraju, uloga koja je definitivno jedna od najponižavajućih je ona najpoznatijeg "drag queena" 20. stoljeće, Divinea, u filmu "Pink Flamingos". Scena u kojoj Divine jede pseću kakicu ne samo da je odvratna, već je sigurno trenutak kojega se ni on sam ne prisjeća rado. A film doista i je, kako što piše na plakatu, jedan od najodvratnijih i najglupljih koji su ikada napravljeni. Ako imate dovoljno jak želudac i neobjašnjivu želju da vidite spomenutu odvratnu scenu, pogledajte je ovdje.  

Pročitajte više