Ulogu za koju Lady Gagi predviđaju Oscara trebala je dobiti druga pjevačka diva

Foto: Imdb/Instagram

FILM Zvijezda je rođena oduševio je publiku na filmskim festivalima, a kritičari za filmski debi Lady Gage predviđaju da bi mogla biti nominirana za Zlatni globus i Oscar. Međutim, Lady Gaga uopće nije trebala glumiti u ovom filmu, već su se za njenu ulogu spominjale druge pjevačke zvijezde poput Jennifer Lopez i Beyonce. Za glavnu mušku ulogu također je bilo nekoliko kandidata, a na kraju ju je dobio Bradley Cooper kojem je ovo ujedno bio i prvi redateljski pokušaj. 

>>>Predviđaju joj Zlatni globus i Oscar: Lady Gaga progovorila o ulozi u hit filmu<<<

Ovaj remake slavnog filma u Hollywoodu se spominje još od 2002. godine kad ga je realizirati poželio slavni Will Smith. Tijekom promoviranja svog filma Ljudi u crnom II, Will je otkrio da on i Joel Schumacher rade na tom projektu te da bi u njemu glavnu mušku ulogu glumio on, a za partnerice si je priželjkivao Jennifer Lopez ili Aliciju Keys. 

"Jennifer se svidio koncept, a i Aliciji. Ono što mi je privuklo pozornost kod Jennifer je da je ona latinoameričkog porijekla, pa bi se film mogao povezati s latino svijetom i tako bi se razlikovao od svih prijašnjih verzija", rekao je on tom prilikom. 

Dva mjeseca kasnije Schumacher je potvrdio da će film biti snimljen, a otkriveno je i da Alicia Keyes više nije u igri za glavnu ulogu. 

>>>Prešao granice? Bradley Cooper jednim potezom povrijedio Lady Gagu<<<

"Ponudili su joj ulogu, no njen prvi film ne bi trebao biti onaj u kojem će ona praktički glumiti samu sebe. Ne bi se radilo o pravoj glumi. Njen prvi film bi trebao biti malo izazovniji, s malo više drame", rekao je tad njen menadžer Jeff Robinson za MTV. 

Film se ponovo počeo spominjati u siječnju 2010. godine kad je Warner Bros objavio da će redateljsku palicu preuzeti Nick Cassavetes, a u glavnim su se ulogama spominjali Will Smith i Beyonce. Također su bili najavljivani Rihanna i Russell Crowe. 

Do sljedeće godine kao redatelja su najavljivali Clinta Eastwooda, a osim Willa Smitha su u izbor za ulogu ušli Eddie Murphy, Robert Downey Jr. Leonardo di Caprio i  Jon Hamm. 

"Susrela sam se s Clintom. Bila sam užasno nervozna jer znam da je to velika prilika za mene", potvrdila je Beyonce za Reuters u lipnju 2011. 

Nekoliko mjeseci kasnije Beyonce je objavila da je trudna, a Leonardo DiCaprio je odbio ulogu. Kao glavni muški lik počeo se razmatrati Tom Cruise, a zatim i Eminem i Hugh Jackman. 

2012. glavnu mušku ulogu dobio je Bradley Cooper, a Beyonce je odustala od projekta. U međuvremenu je odustao i Clint Eastwood, pa je Cooper dobio priliku za svoj redateljski debi. 

Četiri godine kasnije uloga je još jednom ponuđena Beyonce, no budući da je zatražila prevelik honorar, izbor je na kraju pao na Lady Gagu koja je u ovoj ulozi, sudeći po reakcijama kritike i publike, zablistala. 

Pročitajte više