Umirovljenik krenuo istraživati obiteljsko podrijetlo pa saznao da je Staljinov unuk

Screenshot: YouTube

JURIJ DAVIDOV, umirovljenik iz Sibira potpuno se šokirao kada je, nakon istrage o vlastitom podrijetlu, otkrio da je unuk Josifa Staljina.

Danas 67-godišnji Jurij unuk je Lidije Platonovne Pereprigine, koja je sa Staljinom bila u vezi kao vrlo mlada djevojka - sa samo 15 godina rodila mu je dijete koje je preminulo, a godinu dana kasnije rodio se i Jurijev otac Aleksandar. Staljin je do njegovog rođenja već napustio Sibir i pokušao je pronaći Lidiju i mališana, ali mu to nije uspjelo, piše britanski Daily Express.

 

Not sure this is the result he was hoping for...

Posted by Daily Express on Tuesday, 5 April 2016

Iako su godinama kružile glasine o vezi Lidije i Staljina, mali Aleksandar je u dokumente upisan kao sin Sibirca Jakova Semenoviča Davidova, za kojeg se Jurijeva baka naknadno udala.

"Početkom sedamdesetih, kad mi je bilo oko 20 godina, mama i tata pozvali su me u sobu na ozbiljan razgovor. Tada su mi rekli sve, ali i zamolili me da o tome ne govorim okolo" rekao je Jurij, koji je službenu potvrdu obiteljske tajne dobio nakon što je "službeni" Staljinov unuk Aleksandar Burdonski pristao napraviti DNK test.

Pročitajte više